Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltări în Palazu Mare. Iată unde urmează să intervină Confort Urban! (document)

ro

09 Oct, 2018 00:00 1992 Marime text
Primăria Municipiului Constanţa, prin Confort Urban, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru eliberarea avizului de mediu aferent proiectului de „Amenajare Stradă prelungirea Recoltei, cartier Palazu Mare, municipiul Constanţa, tronson între str. Topârceanu şi str. Tache Ionescu, faza SF, DTAC”.
 
Strada Prelungirea Recoltei este situată în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanţa, ea asigurând legătura rutieră a străzii principale, respectiv str. Dumbrăveni, cu zona de sud-est a cartierului.
 
Amenajarea acesteia urmează să se realizeze pe o lungime de cca 260 ml, pe tronsonul cuprins între str. Topârceanu (str. Ion Ghica) şi str. Tache Ionescu. Încadrarea funcţională a acesteia în trama stradală a cartierului este de categoria a IV-a (de deservire locală), profilul său transversal fiind alcătuit din următoarele elemente: un carosabil de 3 ml lăţime, cu o singură bandă de circulaţie; trotuare de încadrare de câte 0,75 m lăţime fiecare. Amenajarea carosabilului  va fi realizată cu un sistem rutier alcătuit din îmbrăcăminte asfaltică, aplicată pe fundaţie din piatră spartă si substrat izolator din nisip.
 
Încadrarea carosabilului va fi realizată cu borduri prefabricate din beton de 20x25 cm, aşezate pe fundaţie din beton de 15x30 cm, montarea lor realizându-se cu 15 cm mai sus faţă de suprafaţa finită a îmbrăcămintei asfaltice.
 
Amenajarea trotuarelor de încadrare va fi realizată cu un strat constant, alcătuit din îmbrăcăminte asfaltică, aplicată pe fundaţie din piatră spartă şi substrat izolator din nisip. Încadrarea lor va fi realizată cu borduri prefabricate din beton de 10x15 cm, aşezate pe fundaţie din beton de 10x20 cm, montarea realizându-se la nivelul suprafeţei finite a îmbrăcămintei asfaltice.
 
Pentru amenajarea acestui tronson de stradă, vor fi realizate lucrări de sistematizare pe verticală, ce vor consta în lucrări de terasamente, prin care va fi realizată “caseta” necesară introducerii sistemului rutier al carosabilului şi straturilor constante ale trotuarelor de încadrare. Totodată, vor fi create pantele şi sensurile optime necesare scurgerii şi evacuării apelor pluviale spre bordurile de încadrare ale carosabilului străzii.
 
        
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memoriul de prezentare depus de municipalitate la APM Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii