Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 900 de tătăroaice au petrecut la Constanţa, alături de oaspete din SUA

ro

08 Mar, 2014 00:00 4487 Marime text
Aproximativ 900 de membre ale comunităţii tătare au sărbătorit în avans Ziua Internaţională a Femeii. Evenimentul, organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, a avut loc vineri, 7 martie, prilej cu care membrele comunităţii de la mai multe filiale ale UDTTMR, au petrecut câteva ore pe ritmurile muzicii şi dansurilor tradiţionale tătăreşti.

Nu au lipsit nici momentele artistice susţinute de artiştii comunităţii, printre ei numărându-se tinerii membri ai Ansamblului de dansuri Karadeniz sau solista Chiamuran Chivu. Le-au fost alături şi oaspeţi de seamă, printre ei numărându-se Pouneh Bozçalışkan, soţia Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Seniye Güneş Tanay, director Turkish Airlines Constanţa, Sezen Leventoğlu, atașat comercial al Republicii Turcia la Constanța, precum şi câteva reprezentante ale infanteriei marine ale Statelor Unite ale Americii de la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Delegaţia americană a fost formată din 15 persoane şi a poposit în mijlocul participantelor la sărbătoarea organizată cu prilejul zilei de 8 Martie aproximativ o oră şi jumătate.

„Ne bucurăm că putem în cadrul unor astfel de manifestări să strângem laolaltă atât de multe membre ale comunităţii noastre. Este o mulţumire pentru noi că astfel reuşim să consolidăm comunitatea şi suntem siguri că toţi cei care se simt tătari cu adevărat ni se alătură necondiţionat. Faptul că numărul membrilor noştri creşte de la o zi la alta demonstrează faptul că tătarii noştri au înţeles care este rolul organizaţiei noastre, că se pot baza pe sprijinul UDTTMR-ului şi al celorlalţi membri.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii transmit tuturor femeilor „La mulţi ani!”, iar membrelor comunităţii noastre, în mod special, pe lângă această urare, le spun să nu uite nici un moment că ele sunt cele care asigură promovarea tradiţiilor comunităţii noastre prin rolul lor foarte important pe care îl au în familie”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
Seria evenimentelor prilejuite de această sărbătoare va continua sâmbătă la Medgidia, Bucureşti şi Tulcea, iar duminică la Eforie, numărul participantelor la aceste evenimente ridicându-se, la nivel naţional, la aproximativ 2.500.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii