Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel la donatori! Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa anunţă data în care se poate dona sânge sâmbătă

ro

03 Feb, 2020 00:00 2669 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa a anunţat pe reţelele de socializare că persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, sunt aşteptate sâmbătă, 29 februarie 2020, între 09:00-13:00 pentru a dona.
 
Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.
 
Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.
 
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în weekenduri, dar fără contribuţia donatorilor, eforturile lor nu îşi vor atinge obiectivul. În paralel, se va desfăşura şi acţiune de informare şi recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii