Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Americanul s-a retras Ema Gavrilă, fosta iubită a senatorului Mazăre, a rămas singură în firma care explorează aurul în munţii Apuseni

ro

24 Sep, 2015 00:00 9879 Marime text
Fostă iubită a senatorului Alexandru Mazăre, fostă candidată la Primăria Costineşti şi ex-şefa Organizaţiei Locale a PSD Costineşti, Ema Gavrilă, a rămas unicul asociat al firmei Blueberry Ridge Minerals SRL. Nici această societate nu este una oarecare. Aşa cum nota, în urmă cu mai bine de o lună, ZIUA de Constanţa, firma a primit avizul pentru explorarea în vederea exploatării a zăcământului aurifer de la Baia de Arieş, perimetrul Geamăna - Colţii Lăzarului, din judeţul Alba. 
 
Cine este însă Blueberry Ridge Minerals SRL? Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma, cu sediul social în Deva (expirat din 2012), înfiinţată în 2011, este administrată de Ema Gavrilă (Emanuela Dana Gavrilă, conform datelor din buletin) încă de la data fondării. Până nu demult, unicul asociat al firmei era Ernest John III Dahlman, dar, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României, acesta s-a retras din societate şi din funcţia de administrator, cesionându-şi părţile sociale către Emanuela Dana Gavrilă, care devine astfel asociat unic. Odată cu acest transfer de putere în firmă, Ema Gavrilă a preluat şi „toate drepturile şi obligaţiile prezente şi viitoare ce decurg din deţinerea părţilor sociale, atât a celor deţinute, cât şi a celor cedate, inclusiv achitarea tuturor datoriilor societăţii, existente şi neachitate până la data prezentei hotărâri, atât cele evidenţiate, cât şi cele care vor apărea ca urmare a unor acţiuni de control“, se arată în informaţiile publicate în Monitorul Oficial, partea a IV-a, nr. 5228, din 22 septembrie. Firma, înfiinţată în noiembrie 2011, a fost fondată de Ernest John III Dahlman, cetăţean american, născut în noiembrie 1969, domiciliat în New York, nimeni altul decât iubitul Emei Gavrilă de la vremea respectivă. Firma are ca obiect de activitate „extracţia minereurilor metalifere neferoase“.

„Diamonds are a girl’s best friends“


Potrivit vrăjitorul.eu, de la înfiinţare până în prezent, firma nu a avut niciun angajat şi nu a prestat nicio activitate. La finele anului 2013, firma raporta o cifră nulă de afaceri şi pierderi de aproape 190.000 de lei. Acest lucru nu a împiedicat însă Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) să îi acorde licenţă pentru explorarea zăcământului aurifer de la Baia de Arieş. „În august 2014, pentru acelaşi perimetru a mai fost depusă o ofertă la ANRM, dar firma respectivă a fost descalificată, pentru ca, la noul concurs, să câştige Blueberry Ridge Minerals SRL“, se arată pe bn24.ro.

„Am obţinut avizul pentru explorare la Baia de Arieş. Până la exploatare mai este cale lungă, dacă după această etapă se va vedea că există zăcământ care să poată fi exploatat. Există trei etape: prospectare, explorare şi exploatare. Noi suntem acum în cea de-a doua etapă. Ne-am înscris la licitaţie, la ANRM, şi am câştigat acest drept de explorare, care se va desfăşura pe o perioadă de minimum un an. Trebuie să vedem dacă acolo există sau nu aur, dacă merită investiţia“, a declarat Ema Gavrilă, pentru ZIUA de Constanţa, luna trecută, cu privire la investiţiile din Alba. Aceasta nu a dorit însă să ne vorbească despre costurile acestei investiţii. „Firma noastră este una cu capital integral românesc. În aceste zone, sunt localităţi întregi unde oamenii nu mai au locuri de muncă, după închiderea minelor. Prezenţa noastră aici generează şi locuri de muncă pentru localnici, chiar şi în această etapă. Este o investiţie pe termen lung. Nu vorbim despre bufuri imobiliare sau despre terenuri retrocedate“, adăuga, atunci, Ema Gavrilă.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii