Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:13 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanţa şi-a desemnat candidaţii pentru primăriile Pantelimon şi Bărăganu

ro

08 Oct, 2017 14:27 2459 Marime text
PSD Constanţa şi-a desemnat în şedinţa Biroului Judeţean, candidaţii pentru alegerile parţiale care vor avea loc pe 5 noiembrie. Secretarul executiv al organizaţiei judeţene, Lucian Lungoci, spune că pentru funcţia de primar la localităţii Pantelimon va candida din partea social-democraţilor Gheorghe Martinescu, iar la Bărăganu, Magdalena Neague, soţia fostului primar Titu Neague.
Totodată, PSD a făcut modificări substanţiale şi pe lista de consilieri cu care vor participa la alegerile parţiale de la Mereni. „Sunt cinci doamne, în primii opt candidaţi”, a adăugat Lungoci.
Vă reamintim, în trei localităţi din judeţul Constanţa vor fi organizate alegeri parţiale luna viitoare. Este vorba de comunele Pantelimon, Bărăganu şi Mereni. La Pantelimon, cetăţenii îşi vor alege primarul ca urmare a decesului şefului administraţiei locale, Vasile Neicu, în luna mai a acestui an. Aici se vor organiza alegeri pentru desemnarea primarului.
În comuna Bărăganu se impune organizarea de alegeri parţiale, ca urmare a încetării înainte de termen a mandatului de primar al lui Titu Neague, ales în 2016. În acest caz, hotărârea prefectului prin care acestuia i-a încetat mandatul înainte de termen a fost atacată, dar magistraţii au menţinut-o, susţine subprefectul judeţului Constanţa. Prefectura a intrat în posesia certificatului de grefă în acest dosar. Alegerile de la Bărăganu vizează desemnarea unui nou primar.
Mereni este localitatea unde Consiliul Local nu a reuşit să funcţioneze potrivit legii încă de la alegerile locale din 2016. Cu toate că s-a încercat în repetate rânduri constituirea noului CL, nu s-a reuşit, iar, între timp, instanţa de judecată a decis dizolvarea Consiliului Local. Prin urmare, locuitorii din Mereni vor ieşi la vot pentru desemnarea aleşilor locali.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii