Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Veștea „Investițiile Ministerului Dezvoltării sunt esențiale pentru promovarea dezvoltării regionale și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor”

ro

16 Oct, 2023 17:19 819 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat, astăzi, la întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), în cadrul căreia au fost discutate o serie de solicitări și probleme cu care se confruntă autoritățile municipale în implementarea legislației existente și în derularea unor proiecte.
 
Ministrul Adrian-Ioan Veștea a participat, astăzi, la întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), în cadrul căreia au fost discutate o serie de solicitări și probleme cu care se confruntă autoritățile municipale în implementarea legislației existente și în derularea unor proiecte, transmite un comunicat din partea Ministerului Dezvoltării.
 

„Voi avea întotdeauna ușa deschisă la minister și disponibilitatea de a discuta cu orice reprezentant al autorităților publice locale, pentru că numai prin comunicare, deschidere și colaborare putem avea un rezultat unitar, de succes și de lungă durată. În calitate de factori decizionali, trebuie să ne preocupăm de infrastructura de orice fel, astfel încât să lăsăm moștenire copiilor și nepoților noștri o țară în care să poată trăi frumos, curat și decent!”, a menționat ministrul Veștea.

 
Totodată, au fost prezentate oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
 
Astfel, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, au fost aprobate spre finanțare 343 de obiective de investiții ale căror beneficiari sunt municipii și sectoare, cu o valoare totală de 3,72 miliarde lei. Dintre acestea, 287 de obiective sunt din domeniile drumuri și poduri (cu o alocare totală de 3,19 miliarde de lei), iar 56 de obiective sunt din domeniile alimentare cu apă și canalizare (în valoare totală de 528 de milioane de lei).
 
De asemenea, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), 662 de obiective, în valoare totală de 2,32 de miliarde de lei, au beneficiari din municipii și sectoare, iar prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), în acest moment, dintr-un total de 1.183 de investiții contractate și aflate în derulare, cu o valoare de peste 15,34 de miliarde de lei, aproximativ 240 de investiții sunt realizate în municipiile din România (cu o valoare de 7,24 miliarde de lei); practic, 20% dintre investițiile finanțate prin acest program sunt derulate la nivelul municipiilor, valoarea acestora reprezentând 47% din valoarea totală a contractelor aflate în implementare.

„Aceste investiții sunt esențiale pentru promovarea dezvoltării regionale și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipii și constau în proiecte diverse, acoperind infrastructura rutieră, rețelele edilitare, dezvoltarea urbană, revitalizarea zonelor culturale și istorice. Continuăm, așadar, să ne facem treaba, sprijinind autoritățile publice prin toate mijloacele de care dispunem, de la finanțare, la experți bine pregătiți, astfel încât standardul de viață al tuturor cetățenilor să crească!”, a concluzionat ministrul Adrian-Ioan Veștea.



Citește și:
28 de județe primesc finanțare pentru noi proiecte de infrastructură. Printre ele, județele Constanța și Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii