Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:49 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunile de deratizare, reluate în municipiul Constanța

ro

02 Apr, 2020 14:09 708 Marime text

Pe lângă acțiunile de dezinfecție care se derulează zi de zi în tot orașul, Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare, atât de necesare mai ales în aceste condiții în care menținerea igienei este vitală pentru sănătatea întregului oraș.

În aceste zile se amplasează momeli toxice în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, sunt protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.
 
Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!
 
Totodată, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, a transmis un comunicat din partea Primăriei Municipiului Constanața. 

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii