Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început procedura de schimbare a permiselor de pescuit familial. Câte persoane s-au prezentat pentru reînnoirea documentelor până acum

ro

10 Jan, 2024 14:45 1016 Marime text
Doar 20 din cei aproape 1.000 de posesori de permise de pescuit familial din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) s-au prezentat în primele zile ale anului la sediul Administraţiei RBDD pentru a-şi înnoi permisele, potrivit guvernatorul Rezervaţiei, Bogdan Bulete, citat de Agerpres.ro

Încă de la finele anului trecut, instituţia din subordinea Ministerului Mediului a anunţat că în 2024 toate permisele de pescuit familial trebuie schimbate, deoarece multe sunt vechi şi deteriorate, iar în plus, unele au fost emise de primării, altele de Administraţia RBDD, în conformitate cu legislaţia în continuă modificare, aşa încât evidenţa permiselor de pescuit pentru consumul familial şi efortul de pescuit real din deltă au fost denaturate.

Guvernatorul Rezervaţiei, Bogdan Bulete, a precizat pentru AGERPRES că anul trecut instituţia pe care o conduce a vizat 971 de permise de pescuit familial, iar de la începutul acestui an doar 20 de posesori ai unor asemenea acte s-au prezentat la sediul Administraţiei pentru a-şi înnoi permisele.

Pentru a primi permise noi de pescuit familial, solicitanţii trebuie să depună o cerere, permisul vechi, o copie după actul de identitate, două poze tip buletin şi să plătească o taxă de 4,2 lei.

În baza acestui permis, persoanele care locuiesc în RBDD pot reţine trei kilograme de peşte pe zi sau un singur exemplar care depăşeşte această cantitate, pentru această captură ele putând folosi doar maximum patru lansete sau patru undiţe cu câte două cârlige fiecare, două setci sau două vintire.

Potrivit legislaţiei în vigoare, permisele nu se eliberează persoanelor cu cazier pentru infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu completările ulterioare.

 AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii