Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A ieșit certificat de urbanism pentru desființarea Pieței Tomis III. Ce planuri are RAEDPP Constanța pentru piețele din municipiu

ro

20 Jan, 2022 00:00 21329 Marime text
  • RAEDPP Constanța a obținut de la Primăria Constanța un certificat de urbanism pentru desființarea Pieței Tomis III
  • Documentația face parte dintr-un amplu plan al regiei de modernizare al tuturor piețelor din Constanța
 
RAEDPP Constanța a obținut de la Primăria Constanța un certificat de urbanism pentru desființare Piață Agroalimentară Tomis III.
 
Mai precis, prin CU 85 din data de 19 ianuarie 2022 RAEDPP Constanța prin Stere Hira a obținut documentația pentru cele precizate anterior. Contactat telefonic, directorul RAEDPP ne-a făcut precizarea că totul face parte dintr-un proiect mai amplu.
 
„În urma consultării publice de la Ștefăniță Vodă (n.r. fostele galerii Soveja) trebuie comandat un studiu de oportunitate pentru a vedea ce putem face acolo. Ca să nu cheltuim o sumă mai mare, am depus documentația să cerem Certificate de Urbanism pentru toate piețele din Constanța, care sunt în administrarea noastră și să vedem unde este oportun să dărămăm, să modernizăm sau să reconstruim”, a spus Stere Hira. Astfel, RAEDPP va afla ce este optim pentru a face în locul bazarului de la Ștefăniță Vodă, chiar dacă în consultarea publică a ieșit că populația din zonă ar dori parcare, regia ar urma să pregătească ceva care să acopere mai multe nevoi pentru locuitori. De asemenea, prin studiu ar identifica exact ce piețe necesită modernizare.


 
Pe de altă parte, Stere Hira a precizat care sunt primele piețe care vor fi modernizate. Piața Tic-Tac va fi dărâmată și construită una nouă, în timp ce piețele Brotăcei și I.L. Caragiale vor fi reparate, mai ales că la cea din urmă a fost închisă piața din zona Brick.
 
PRECIZĂRI:
 
 Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constanța. A început demolarea Galeriilor Soveja (GALERIE FOTO și VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii