Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. A început demolarea Galeriilor Soveja (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

18 Dec, 2021 11:41 14727 Marime text


A început demolarea Galeriilor Soveja din municipiul Constanța. 


Procesul se va desfășura pe o perioadă de 30 de zile, iar constructor este S.C. CORADY STAR S.R.L și are sediul social în municipiul Constanța, strada Prelungire Sg. Nicolae Grindeanu, cu autorizația de demolare nr. 71 din data de 2 decembrie 2021. 


Terenul, în suprafață de aproximativ 3.200 mp, este proprietatea Primăriei Constanța, în administrarea RAEDPP, făcând obiectul unei revendicări și a unui proces în instanță. În 2019, instanța de judecată s-a pronunțat, dând câștig de cauză administrației publice. 


La începutul anului 2020, Primăria Constanța anunța prin intermediul RAEDPP că va demola Galeriile Soveja și va face loc unui spațiu comercial modern, care se va compartimenta între doi sau mai mulți retalieri importanți.


În luna octombrie 2021, a fost lansat un chestionar privind conturarea profilului unei viitoare investiții, locație în care se află în prezent Bazarul Ștefăniță Vodă.



Peste 1.000 de constănțenii și-au exprimat opinia, la o săptămână de la lansarea chestionarului de către RAEDPP.


Rezultatele parțiale arată că cele mai multe persoane, respectiv 41%, consideră că în locul Bazarului ar trebui să fie amenajat un parc.


Alți respondenți sunt de părere că este necesară amenajarea unei parcări – 16%, înfințarea unei creșe - 13% sau a unei piețe agroalimentare - 11%.




Sursă foto și video: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii