Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost schimbat administratorul de la Electrocentrale Constanţa. Cine este acum. Alte decizii

ro

05 Jun, 2019 00:00 2611 Marime text
Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Electrocentrale SA, întrunită în şedinţă ordinară la sediul Ministerului Energiei, în data de 25.04.2019, ora 11.00, legal şi statutar constituită, a luat mai multe hotărâri. Acestea au fost publicate în Monitorul Oficial al României.
 
În prezenţa acţionarilor reprezentând 100% din capitalul social al societăţii cu vot „pentru“, reprezentând 100% din drepturile de vot deţinute de unicul acţionar, Statul Român, prin Ministerul Energiei, a fost revocat Ion Boblea din calitatea de administrator al societăţii Electrocentrale Constanţa SA, ca urmare a demisiei acestuia (adresa nr. 3655/08.04.2019). În locul lui a fost numit Gheorghe Paraschiv, cu domiciliul în municipiul Giurgiu, în calitate de administrator provizoriu al Consiliului de Administraţie al Electrocentrale SA.
 
O altă decizie se referă la prelungirea mandatelor lui Niculae Păun, cu domiciliul în municipiul Medgidia, Marian Pătraşcu, cu domiciliul în comuna Tuzla, Valer Iosif Mureşan, cu domiciliul în localitatea Mihail KogăIniceanu, Ionuţ Mugurel Badea, cu domiciliul în municipiul Giurgiu în calitate de administratori provizorii în Consiliul de Administraţie al societăţii Electrocentrale actualului mandat.
 
Adunarea Generală a mai decis încheierea actelor adiţionale la contractele de mandat ale membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al luni, începând cu data de 1.05.2019. Acţionarii au mai stabilit durata mandatului noului administrator al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrocentrale, de două luni de la data numirii, egală cu perioada prelungită şi celorlalţi administratori ai Electrocentrale Constanţa SA.
 
Nu în ultimul rând, a fost aprobată remuneraţia administratorului menţionat mai sus, egală cu remuneraţia fixată pentru ceilalţi administratori ai societăţii, conform Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 27.12.2018. În aceeaşi şedinţă, a fost aprobat contractul de mandat în forma aprobată prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 6/27.12.2018. Crăiţă Ana Bucheru fost împuternicită să semneze actele adiţionale la contractele de mandat ale membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie pentru care mandatul a fost prelungit cu două luni începând cu data de 1.05.2019 şi contractul de mandat ce se încheie cu administratorul provizoriu ales.
 
Preşedintele Consiliului de Administraţie/preşedintele de şedinţă/directorul general al societăţii Electrocentrale SA a fost împuternici pentru ca, direct sau prin persoane delegate, să semneze documentele necesare privind înregistrarea hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi să efectueze formalităţile privind publicarea hotărârii adoptate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii