Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

44 migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara

ro

19 Aug, 2020 19:17 1162 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, ascunşi într-un camion condus de doi turci, precum şi într-un taxi, 44 de cetăţeni din Turcia şi Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre state din vestul Europei .
În data de 18.08.2020, în jurul orei 21.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, între localităţile Dumbrăviţa şi Giarmata, au identificat un autoturism care circula în regim taxi, condus de un cetăţean român, în care au fost depistaţi patru cetăţeni sirieni, fără documente de identitate.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, la ieşirea de pe autostrada A1, în apropierea localităţii Giarmata, a fost identificat un automarfar, format din cap tractor înmatriculat în România şi semiremorcă înmatriculată în Austria, condus de doi cetăţeni turci. În urma controlului efectuat în compartimentul marfă al semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi, într-un spaţiu special amenajat, 40 de cetăţeni străini.

Toate persoanele descoperite în cele două autovehicule, 42 de bărbaţi, o femeie şi un minor, au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din Turcia şi Siria, cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii