Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3 februarie - Ziua prăjiturilor din morcovi. Rețeta unei prăjituri delicioase

ro

03 Feb, 2021 00:00 1971 Marime text
  • Ziua prăjiturilor din morcovi este sărbătorită pe 3 februarie
  • Tortul de morcovi face furori pe toate rețelele de socializare
  • Fie că vorbim de un trend pe TikTok sau poze delicioase pe Instagram, tineretul se îndreaptă spre dulciuri sănătoase
 
Ziua prăjiturilor din morcovi. Cei care doresc o prăjitură sănătoasă se pot bucura de un desert delicios. Eu vă propun o rețetă ușor păcătoasă – prăjitură de morcovi cu ciocolată. Se poate folosi cacao și să se încorporeze cu compoziția pentru a nu simți foarte puternic gustul de morcovi, pentru cei care nu îl prefer.
 
Ingrediente pentru prăjitură: 5 ouă, 150 g zahăr pudră, 150 g făină, 50 g cacao, 1 linguriță praf de copt, 200 g morcovi rași cât mai fin, 50 g nuci zdrobite, 2 linguri de ulei, 350 g cremă mascarpone sau cremă de brânză, 175 g zahăr tos și, optional, 175 g  ciocolată de menaj.
 
Se bat ouăle și zahărul praf într-un castron pus la bain-marie. Când amestecul începe să se îngroașe, se ia castronul de pe foc, se adaugă în el făina amestecată cu cacao. Se adaugă treptat, amestecând mereu, morcovii, uleiul și nucile.  Se coace la foc potrivit un blat în formă rotundă, unsă cu unt și tapetată cu făină, cu diametrul de 22 cm. Dupa ce se coace, se lasă blatul la răcit.
 
Se poate servi așa simplu, decorat cu ce doriți sau putem continua pentru a adăuga ciocolată.
 
Se amestecă crema mascarpone cu zahărul tos și cu ciocolata topită. Se taie blatul în două, pe orizontală, si adaugă crema obținută. Se pune crema și deasupra prăjiturii și se poate decora cu orice alt fruct.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii