Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2012, anul jubileu al Paştelui pe malul mării ÎPS Teodosie - „Paştele se pregăteşte pentru toţi oamenii"

ro

06 Apr, 2012 01:15 2910 Marime text

paste_-_IPS_Teodosie.jpgAnul acesta este al zecelea an când Arhiepiscopia Tomisului va oficia slujba de Înviere pe malul mării.

Ceremonialul de aducere a luminii va avea loc pe Plaja Modern şi va începe la ora 23.45. Slujba se va sfârşi la ora 1.00 noaptea. Duminică, la ora 12.00, va avea loc slujba celei de-a doua Învieri, iar la ora 18.00 credincioşii sunt aşteptaţi la Casa de Cultură a Sindicatelor la un concert de Paşte. „Este al zecelea an când oficiem slujba de Înviere pe plajă. Putem spune că este anul jubileu al Paştelui pe malul mării", a transmis ÎPS Teodosie, invitând toţi credincioşii să se alăture ceremonialului. „Paştele este o sărbătoare cosmică, iar întregul univers devine o catedrală. Invităm cât mai mulţi credincioşi la slujba de la malul mării, ca să fim împreună de Paşte", a adăugat ÎPS Teodosie. Prima slujbă de Înviere pe malul mării a avut loc în anul 2002, la Neptun, la cererea tinerilor care se aflau pe litoral pentru sărbătoarea de 1 Mai. Peste 30.000 de persoane au luat parte atunci la slujba de aducere a luminii.

Printre deţinuţi

Paste-IPSInviere.jpg

În ajunul Paştelui, în Sâmbăta Mare, Înaltpreasfinţia sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie în mijlocul deţinuţilor de la Penitenciarul Poarta Albă. „Este o datorie de păstor ca să nu fie uitaţi cei ce sunt privaţi de liberate şi trebuie să vă spun că la îndemnul pe care l-am făcut - să mă caute, mulţi, după ce se eliberează, mă caută şi-i mai ajutăm să lucreze pe undeva, ca să rămână oameni cuminţi, să nu se mai întoarcă acolo", a declarat Arhiepiscopul Tomisului. De asemenea, în săptămâna următoare, Săptămâna Patimilor, vor fi trimişi mai mulţi preoţi la Penitenciar ca să-i mărturisească pe deţinuţi şi pentru ca o parte dintre persoanele private de libertate să se poată împărtăşi în Sâmbăta Mare. „Iată, Paştele se pregăteşte pentru toţi oamenii", a transmis ÎPS Teodosie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii