Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța

ro

15 Jul, 2020 17:41 1350 Marime text

 
Instituția Prefectului – Județul Constanța a transmis situația actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus.
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 562 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, 25 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 499 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 89 de persoane internate, dintre care 80 din județul Constanța și 9 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
Până în acest moment, 18 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, o persoană a fost externată în ultimele 24 de ore. 
 

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!, se arată în comunicatul instituției.

 
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 155 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 53.700 de lei), dintre care 5 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 27 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 14 iulie a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 59 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 

Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, se menționează în comunicatul transmis de Instituția Prefectului – Județul Constanța.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii