Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Nădrag - „Vrem să reparăm drumurile din Hârşova, care n-au mai văzut asfalt de 30 de ani"

ro

18 Feb, 2011 02:05 3365 Marime text
Harsova_primar_Tudor_Nadrag.jpgHotărârea de Guvern cu lista localităţilor ce vor beneficia de kilometri de asfalt prin Programul de modernizare şi reabilitare a 10.000 km de drumuri de interes local şi judeţean ar putea fi emisă până în aprilie

Primarul din Hârşova, Tudor Nădrag, vrea să asfalteze majoritatea drumurilor din oraşul pe care-l reprezintă, drumuri care n-au mai văzut asfalt de decenii bune, după cum afirmă.

„Am depus un proiect privind asfaltarea a 35 km de drumuri, însă am înţeles că s-au mai reajustat aceste cifre, pentru că trebuie făcut loc şi pentru drumuri judeţene. S-a ajuns la 28 km, iar apoi la 25,5 km. Cât ne-o da, ne-o da, oricâţi kilometri vom putea asfalta sunt bineveniţi", ne-a declarat primarul Tudor Nădrag. Edilul a precizat că, din informaţiile pe care le are, au fost deja întocmite documentele pregătitoare în vederea emiterii unei hotărâri de Guvern. „Sigur că bătălia este să fii cuprins în această listă de propuneri. În ceea ce ne priveşte, vrem să putem repara o bună parte a covorului asfaltic din Hârşova, pe care nu s-a mai pus asfalt de 30 de ani. Din câte am înţeles, în luna aprilie cel târziu, hotărârea va fi gata", a adăugat primarul oraşului Hârşova. Tudor Nădrag este de părere că programul privind reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes local şi judeţean este o ocazie unică pentru repararea infrastructurii rutiere.

„Cred că este un proiect extraordinar la aceste vremuri de sărăcie pe care le trăim. Ţara stă rău la capitolul infrastructură şi este o idee foarte bună să mobilizezi banii privaţi într-un asemenea proiect, pentru că se specifică faptul că operatorii trebuie să lucreze mai întâi pe banii lor, urmând să le fie returnaţi până în 2015. Vor face aşadar lucrările pe banii lor, vor primi garanţii guvernamentale pentru credite de la bănci, astfel încât, la sfârşit să aibă bani şi să-şi plătească obligaţiile la bancă şi să mai şi rămână cu ceva profit. Plafonul stabilit este de 150.000 euro/km de drum local şi de 250.000 euro/km de drum judeţean, ceea ce înseamnă un tarif sub preţul pieţei. Dacă ar fi după mine, după ce s-ar aproba listele, aş face licitaţie deschisă chiar la Bursa Română de valori pentru a vedea cine oferă mai puţin", a afirmat primarul Tudor Nădrag.

Continuă lupta pentru salvarea Parchetului şi a Judecătoriei Hârşova

În ceea ce priveşte problema desfiinţării Judecătoriei şi a Parchetului Hârşova, primarul Tudor Nădrag ne-a declarat că va solicita sprijin şi din partea liderului de grup al senatorilor PDL, Cristian Rădulescu. „Ştiu că va fi o misiune grea, pentru că este aproape imposibil de închipuit că senatorii care reprezintă partidul de guvernământ vor vota împotriva unei iniţiative a guvernului, însă sperăm să salvăm aceste două instituţii importante atât pentru comunitatea locală din Hârşova, cât şi pentru întreaga zonă arondată", a subliniat primarul.

Investiţii cu fonduri de mediu

Administraţia locală a oraşului Hârşova aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a două hotărâri de Guvern care vor aduce 11 miliarde de lei vechi pentru parcuri şi spaţii verzi în oraş şi alte 40 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unui bloc cu risc seismic, cu 60 de apartamente. În ceea ce priveşte proiectul privind spaţiile verzi, primarul Tudor Nădrag a precizat că un parc va fi amenajat în curtea spitalului, unul lângă primărie, în împrejmuirea Casei de Cultură şi unul la Căminul Cultural din Vadu Oii. „Investiţia în spaţii verzi este cel de-al treilea proiect pe care îl obţinem de la Administraţia Fondului de Mediu, după proiectul privind împădurirea a 200 ha, de 50 miliarde de lei vechi, şi după cel privind reabilitarea termică a spitalului, căminului cultural şi a creşei", a precizat edilul. Primarul oraşului Hârşova a adăugat că un al patrulea proiect cu fonduri de mediu se referă la reabilitarea termică a Grupului Şcolar Carsium. La acesta se mai adaugă şi montarea unei turbine eoliene de 300 kw/h pentru asigurarea iluminatului public.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SUMELIS ARGENTINA PUSA 02 Mar, 2011 10:10 02-02-2011. Nu inteleg de ce toti PRIMARII orasului HARSOVA de Constanta se intereseaza mai mult de ASFALTAREA STRAZILOR si nu de LOCURILE DE MUNCA din AGRICULTURA, INDUSTRIE , TURISM ??? Ar trebui ca PROCURATURA orasului HARSOVA de Constanta sa se AUTOSESISEZE in privinta DISCERNAMANTULUI acestor PRIMARI si de ce nu si de cel al CONSILIERILOR LOCALI , deoarece dau dovada de TULBURARI DELIRANTE PERSISTENTE ,in prezent cat si in perioada savarsirii faptei si in raport cu acestia DISCERNAMANTUL ESTE/A FOST ABOLIT , ceea ce se recomanda instituirea masurilor de siguranta medicala prevazut de art. 114 C.p. Eu personal am fost invinuita de TULBURARE DELIRANTA PERSISTENTA cu DISCENAMANT CARE ESTE /A FOST ABOLIT datorita AUTOSESIZARII PROCURATURII orasului Harsova de Constanta .Cu ce am gresit ??? Cu faptul ca vreau UN LOC DE MUNCA -DECENT , darea in functiune a CENTRULUI de zi pentru COPIII SCOLARI din orasul HARSOVA de Constanta si pentru ca am afirmat ,anul trecut , ca doresc sa intru in competitie ELECTORALA cu fostul primar USL-ist , IONEL CHIRITA si cu actualul primar PDL -ist ,TUDOR NADRAG. De ce vreau sa ajung PRIMARITA orasului HARSOVA de Constanta ??? Pentru ca stiu pe pielea mea ce inseamna sa nu ai parte de un LOC DE MUNCA , stiu ce este SARACIA ,stiu ce este CINSTEA ,stiu ce este DEMOCRATIA , adica sa TRAIM BINE cu LOCURI DE MUNCA , cu PACE si SECURITATE SOCIALA.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 21 Feb, 2011 15:01 LOCURI DE MUNCA = SERE si FERME
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 19 Feb, 2011 11:28 CARDURILE SPECIALE pentru taxarea masinilor ce trec peste podul de pe Dunare de la GIURGENI = VADU-OII, ar fi bine venite ,pentru fluidizarea traficului rutier, evitand cozile kilometrice si nu in ultimul rand pentru evitarea HOTIILOR ,ca prea multe fetite-taxatoare se lafaie in masini luxoase , bijuterii scumpe si multe altele , nu-i asa ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 18 Feb, 2011 13:14 NIMIC pentru categoria ,LOCURI DE MUNCA in AGRICULTURA si INDUSTRIE ??? NIMIC in categoria ,CENTRU DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI ??? ASFALTUL ar fi bun pentru construirea noii SOSELE , Harsova - Constanta , ce ar trebui sa treaca prin spatele SPITALULUI HARSOVA de Constanta si nu cum a fost pana acum ,facand CURBA de 90 de grade in dreptul Liceului Teoretic IOAN COTOVU. Si nu in ultimul rand, vrem SERE pentru cultivarea zarzavaturilor si legumelor si FERME pentru cresterea pasarilor si animaleler. Ce este GREU DE INTELES ??? sau sa inteleg ca este vorba de cea mai rea CREDINTA ??? Atunci stiti ce va asteapta , SCHIMBAREA din functii, nu-i asa ??? ATENTIE mare cu asfaltul platit prin banci !!! Deja ,HArsova are o datorie, tot pentru asfalt , pentru 15 ani. Daca o PRIMARIE din tara si-a facut un RESTAURANT , nu vad de ce o primarie cum este cea din Harsova de Constanta , sa nu poata sa-si faca SERE si FERME unde sa munceasca locuitorii orasului ???