Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Urdea, dezamăgit că Limanu nu a fost prinsă în programul de asfaltare

ro

13 May, 2011 00:23 2544 Marime text
Limanu_primar_Iustin_Urdea_05.jpgPrimarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, este dezamăgit de faptul că unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă nu a fost prinsă în programul de asfaltare derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Nu am primit niciun metru de asfalt, deşi am avut proiect foarte bun. Cred că trebuia să dea câte zece kilometri de asfalt la fiecare, cum a fost cu SAPARD-ul şi cred că era toată lumea mulţumită", a declarat primarul Nicolae Urdea. Edilul a adăugat că nu înţelege de ce comuna sa nu a fost prinsă în acest program de asfaltare, cu atât mai mult cu cât 2 Mai şi Vama Veche sunt puncte importante de pe litoralul românesc, din punct de vedere turistic. Primarul Urdea a adăugat că intenţionează să contracteze o linie de credit pentru reabilitarea drumurilor din comună. „În lipsa unei alte soluţii, ne gândim să contractăm un credit de două milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor, având în vedere faptul că a fost trasă canalizare, iar drumurile nu sunt făcute", a subliniat edilul.

Lumina_Dumitru_Chiru__3_.jpgO altă variantă pe care primarul Urdea o ia în considerare este solicitarea de sprijin de la Consiliul Judeţean Constanţa. „Vom face un memoriu către Consiliul Judeţean pentru a obţine cofinanţare pentru investiţiile pe care le avem în derulare", a precizat primarul.

Lucrările la portul din 2 Mai, în stand-by

Edilul a adăugat că nici pentru lucrările la portul turistic din 2 Mai nu sunt fonduri deşi procedura de achiziţie a avut loc, iar contractul a fost atribuit. „La port au început lucrările de proiectare, însă nu avem banii pentru această investiţie. Am primit anul trecut 40 de miliarde de lei vechi pentru începerea lucrărilor, bani care însă ne-au fost retraşi din cauza faptului că nu am putut demara investiţia întrucât urma licitaţia. Deşi am transmis mai multe adrese la minister, nu am primit nicio înştiinţare cu privire la bani. Mă voi deplasa la Bucureşti pentru a sta de vorbă cu doamna ministru Elena Udrea, care, cred că nici nu ştie că nu ni s-au alocat banii pentru începerea lucrărilor la port. Vom face demersurile necesare şi sper ca lucrările să fie demarate cât mai repede cu putinţă. Voi aduce la cunoştinţă doamnei ministru şi despre faptul că nu am fost admişi în programul de asfaltare, deşi zona noastră este de interes turistic deosebit, şi nu e nicio laudă - n-avem noi merite prea mari -, dar lumea aici vine", a precizat primarul Nicolae Urdea.

Piaţetă centrală în Vama Veche

O investiţie importantă pentru comună este şi realizarea unei piaţete în zona centrală din Vama Veche. „Investiţia va fi de aproximativ 80.000 - 90.000 de lei. Vrem să facem o insulă cu iarbă şi un aliniament cu pavele pe partea cu casele, iar în zona pistei de biciclişti să punem nişte scaune din ciment foarte aspectuoase", a afirmat primarul, adăugând că traficul din zona centrală, unde va fi amenajată piaţeta, va fi blocat, fiind deviat pe străzile laterale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii