Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrecere de zile mari şi inaugurări inedite de Zilele Comunei Peştera

ro

27 Apr, 2012 02:09 5092 Marime text
Pestera_-pestera.jpgLocuitorii din Peştera sărbătoresc mâine „Zilele Comunei". Ca în fiecare an, localitatea devine unul dintre punctele principale de atracţie din judeţ. În 2011, peste 15.000 de persoane au luat parte la eveniment. Anul acesta, autoritatea locală se aşteaptă la o nouă participare record.

Din respect pentru localitatea pe care o conduce şi pentru oamenii care locuiesc în ea, primarul Valentin Vrabie nu a lăsat niciodată ca „Zilele Comunei" să treacă neobservate. Mai mult, şeful autorităţii locale s-a implicat pentru a da de fiecare dată evenimentului amploarea cuvenită. Ca atare, evenimentul de mari proporţii a devenit unul emblemă pentru judeţul Constanţa. Anul acesta, pe lângă spectacolul de excepţie care va reuni nume sonore ale scenei muzicale româneşti, primarul a pregătit şi inaugurarea a două lucrări inedite. La ora 12.00, cei trei preoţi parohi din Peştera vor sfinţi două troiţe recent realizate prin transformarea cişmelelor amplasate pe marginea şoselei ce duce de la Izvoru Mare la Peştera. „Cele două cişmele au fost transformate în troiţe, pentru că apa este viaţă şi pentru că Dumnezeu a binecuvântat toată natura din care noi ne hrănim şi trăim", a declarat primarul Valentin Vrabie. La ora 12.30, localnicii vor participa la deschiderea şi sfinţirea unui muzeu interetnic. Muzeul a fost amenajat în incinta Căminului Cultural, pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi. „Îmi doresc să nu le lipsească nimic localnicilor şi să aibă parte în comună de cele mai frumoase şi mai inedite lucruri", a declarat Valentin Vrabie. Muzeul reuneşte obiceiuri şi tradiţii ale locului din cele mai vechi timpuri. Cetăţenii vor găsi aici obiecte, veşminte şi datini ale străbunilor aromâni, turci, tătari şi lipoveni. „Am deschis muzeul conştient de faptul că un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii", a explicat şeful autorităţii locale.

Concertul începe la ora 13.00

Primarul le-a pregătit localnicilor un spectacol de zile mari pe Valea Izvorului, unde se află amenajată o zonă de agrement dedicată relaxării şi distracţiei. Se anunţă a fi un eveniment de proporţii ce va îmbina muzica, dansul, artificiile şi voia bună. Amfitrionii petrecerii, care va reuni nume celebre ale scenei muzicale româneşti, vor fi Buzdugan şi Morar. Rând pe rând, vor urca pe scenă în aplauzele publicului trupa Voltaj, CONNECT-R, Nicolae Furdui Iancu, Petrică Mîţu Stoian, Mioara Velicu, Radu Ile, formaţia Provincialii, Olga Ciolacu, Ionuţ Galani, Ansamblul Şatra din Chişinău şi Mariana Culda. La petrecerea în aer liber vor fi prezenţi, de asemenea, Adriana Antoni, Măriutze, Româncuţe, Mariana Edulescu şi Iancu Gana & Grai Armânesc. Şeful autorităţii locale se aşteaptă să participe la eveniment peste 20.000 de persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii