Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Agriculturii întinde o mână de ajutor sătenilor din Ciobanu

ro

13 Jul, 2012 02:26 4930 Marime text
Ciobanu_inundatii_ciobanu.jpgTudorel Gurgu (PDL) a reuşit să-l „detroneze" pe social-democratul Ioan Suciu de la conducerea administraţiei locale din Ciobanu, câştigând mandatul de primar cu 49,07% din sufragii. Primarul recent instalat în funcţie declară că nu va avea probleme în ceea ce priveşte colaborarea cu noul Consiliu Local.

Noul Consiliu Local Ciobanu este format din şase membri PDL, doi membri PP-DD şi cinci USL. Din partea PDL au intrat în Consiliul Local Florin Galiu, Dumitru Nădrag, Constantin Nădrag, Constantin Radu, Iulian Stan, Cristian Coman. USL este reprezentat de Ion Popescu, Sava Boboc, Crăciun Petre, Ion Mihai şi Dumitru Chiru. PP-DD îi are pe Titi Bidu şi pe Ştefana Cocoş. Viceprimar al comunităţii a fost ales Dumitru Chiru, membru PNL. Acesta a fost consilier local în administraţia locală din Ciobanu timp de opt ani. Primarul s-a declarat mulţumit de noua componenţă a Consiliului Local, mărturisind că toţi cei 13 consilier sunt de partea sa. „Eu mă înţeleg bine cu toată lumea", a adăugat primarul.

Primarul a primit vizita ministrului Agriculturii

ciobanu_-_tudorel_gurgu.jpgNici nu a început bine mandatul că lucrurile încep să se mişte în comună. Şeful autorităţii locale a mărturisit că zilele trecute a avut parte de vizita ministrului Agriculturii, Gheorghe Albu. Demnitarul s-a deplasat în comunele Ciobanu şi Gârliciu pentru a discuta cu oamenii despre problemele cu care se confruntă încă din anul 2010, când digul de apărare de la Dunăre s-a spart. Primarul Tudorel Gurgu a precizat că ministrul Agriculturii a promis că-i va ajuta pe săteni prin decolmatarea canalelor şi prin punerea în funcţiune a staţiilor de desecare, astfel încât să-şi poată folosi terenurile care sunt acoperite cu apă.

Primăria va achiziţiona un autograder

Şeful autorităţii locale din Ciobanu, Tudorel Gurgu, a mai declarat că în această perioadă se ocupă şi de igienizarea comunei şi în acelaşi timp se pregăteşte pentru amenajarea trotuarelor din centrul comunei, pe care şi-a propus să le facă în toamnă. Tudorel Nădrag a precizat şi că îşi doreşte ca în acest an să asfalteze în primă fază patru kilometri de drum. De asemenea, în luna august, cu o parte din banii primiţi de la APIA, primarul va achiziţiona un autograder, pentru ca Primăria să se poată gospodări cu forţe proprii şi cu costuri mai reduse atunci când vine vorba de întreţinerea drumurilor şi a şanţurilor şi de înlăturarea zăpezii de pe căile rutiere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii