Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Peştera, iluminatul public a fost modernizat

ro

02 Mar, 2012 00:00 2211 Marime text
pestera_Valentin_Vrabie_009.jpgAutoritatea locală a continuat în această perioadă lucrările pentru reabilitarea sistemului de iluminat public

Primarul localităţii, Valentin Vrabie, se află pe ultima sută de metri cu lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public. Şeful autorităţii locale va finaliza în doar câteva zile o nouă etapă derulată în cadrul acestui obiectiv. Primăria Peştera a achiziţionat de curând o sută de lămpi de ultimă generaţie, care prezintă o garanţie de 10 ani, cu scopul de a le înlocui pe cele vechi. „Am decis să le înlocuim pe cele vechi întrucât au un consum mare, de 125 şi chiar 400 de waţi, faţă de doar 70 de waţi cât înregistrează lămpile noi", a precizat Valentin Vrabie. Cu noua lucrare, reabilitarea sistemului de iluminat public este aproape finalizată. „În doar câteva zile vom avea modernizată reţeaua de iluminat public în proporţie de 90% ", a afirmat Valentin Vrabie. Şeful autorităţii locale a mărturisit că achiziţionarea celor o sută de lămpi, cu tot cu sistemul de racordare, a presupus o investiţie de 46.000 de lei. Întreaga sumă necesară derulării lucrării a fost achitată cu bani de la bugetul local.

„Petrecerea de 8 Martie a devenit o tradiţie"

Pentru al treilea an consecutiv, primarul va organiza la Ivrinezu Mare şi la Peştera deja tradiţionala petrecere de 8 Martie. „Petrecerea a devenit o tradiţie. De trei ani se organizează această zi deosebită. Avem invitate 400 de femei, cărora le-am pregătit câteva surprize", a precizat Valentin Vrabie. Evenimentele vor avea loc la căminele culturale din cele două localităţi. Startul petrecerilor se va da la ora 13.00, urmând ca acestea să se încheie doar atunci când vor dori invitatele. Atmosfera va fi întreţinută de două formaţii de muzică, iar doamnele vor fi cinstite cum se cuvine, căci de pe mese nu vor lipsi mâncarea şi băutura.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii