Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casicea aşteaptă 200.000 de lei de la Guvern pentru reţeaua de apă

ro

13 Jul, 2012 02:33 3053 Marime text

Amzacea_primar_Constantin_Radu.jpgExecutivul a alocat aproximativ 500.000 de lei pentru realizarea sistemului de apă din satul Casicea. Primarul din Amzacea, Constantin Radu, susţine că ar mai fi necesari 200.000 de lei pentru ca lucrarea să fie finalizată.

Şeful autorităţii locale din Amzacea speră că Guvernul va trimite în perioada următoare fondurile necesare realizării sistemului de alimentare cu apă din Casicea. Executivul ar mai fi dator să aloce 200.000 de lei pentru a se finaliza construcţia reţelei de apă. „Apa are nitriţi în cantităţi foarte mari. La sugarii de 0-3 ani, de trei ani de zile le asigurăm apă plată pentru a fi feriţi de boli. Ne dorim să terminăm într-un timp cât mai scurt această lucrare şi sperăm că Guvernul ne va trimite fondurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv", a declarat Constantin Radu. Guvernul a alocat în octombrie 2011, la debutul lucrărilor, aproximativ 400.000 de lei, apoi a mai acordat, în aprilie a.c., 100.000 de lei. Mai sunt necesare fonduri în sumă de 200.000 de lei pentru ca lucrarea să fie finalizată. Primarul a mărturisit că lucrarea prevede înlocuirea a şapte kilometri de conductă. După finalizarea lucrării, alimentarea cu apă a localităţii Casicea se va face de la puţul din General Scărişoreanu, întrucât apa de aici este fără nitriţi. Primarul a mai adăugat că îşi va îndrepta atenţia zilele acestea către iniţierea unor lucrări de pietruire a drumurilor din Casicea.

Şcoala nouă din Amzacea ar putea fi gata cu o lună înainte de termen

Şeful autorităţii locale trage nădejdea că şcoala nouă din Amzacea va fi inaugurată în septembrie, odată cu începerea anului şcolar şi cu o lună de zile înainte de termenul prevăzut în contract. Construcţia şcolii a început în urmă cu două luni, iar lucrările sunt în plină desfăşurare, potrivit primarului.

Stadiul construcţiei celor trei grădiniţe, pe masa Executivului

Primarul Constantin Radu a precizat că zilele trecute a trimis la Guvern o mapă cu documente şi fotografii care prezintă stadiul în care se află construcţia celor trei grădiniţe din comună. Şeful autorităţii locale speră să găsească înţelegere la Guvern şi să primească fondurile necesare finalizării celor trei construcţii începute în urmă cu trei ani de zile. Potrivit primarului, la Amzacea şi la Scărişoreanu obiectivele de investiţii sunt construite în proporţie de 80%, în timp ce la Casicea a fost terminat doar 40% din proiectul unităţii preşcolare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii