Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul online cu Paul Pârvu, jurnalist de investigaţii la dezvaluiri.ro s-a terminat Tema discutiei a fost „ Relaţia presă-putere în ultimii 20 de ani"

ro

04 Apr, 2011 18:21 12317 Marime text
interviul online cu paul parvu jurnalist de investigatii la dezvaluiri ro s a terminat tema discutiei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 07 Apr, 2011 10:19 @Marius F.: este intrebarea care, cred eu, justifica prezenta mea in aceasta conversatie. Despre ce era presa in primii ani dupa asa-zisa revolutie s-a scris prea putin, desi ar de mare folos nu ca model ci ca obiect de studiu, pentru talentatii nostri colegii de astazi , scoliti intr-un cadru academic dar carora nu le-au prea zburat,la modul propriu, topoare pe la ureche, nu au fost atacati noaptea cu cutitul, nu au fost bagati la beci de politia in plina transformare si nu au trebuit sa suporte amenintari cu incendierea casei, uciderea parintilor s.a.m.d. Viata ziaristului era atunci, 99% romantica si 1% cerebrala. de la mazare si constantinescu cu atingere chiar si la creierul redactiei - strutinki -toate lumea se implica emotional, sentimental si cu atat mai mare este parerea de rau pentru ceea ce corespondentul nostru l-a numit viata unui redactia unui ziar de atunci.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 07 Apr, 2011 10:13 @Constanteanul :Daca ne referim la anii 90, concitadinul meu are perfecta dreptatem, suta la suta. Nici eu nu sunt un model pentru ziaristii de astazi, pentru ca cea mai mare parte a activitatii mele am desfasurat-o la un ziar care , din 1996 , cand cel putin unul dintre patroni a devenit om politic de varf, nu a fost altceva decat un ziar de partid, cu nuantele pe care pozitia echipei Mazare- Constantinescu -Strutinsky fata de partidul in care se afla la un moment dat ii individualiza in politica romaneasca. Paulica a avut si are probleme personale, dar acestea nu au decat indirect legatura cu politica, ziaristica sau relatiile cu fostii sai patroni.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 07 Apr, 2011 10:09 @Stefan Grosu 02: este mai mult decat adevarat ca statutul ziaristului, pe laturile morale si de probitate, pentru ca nu-mi place cuvantul deotologie folosit in exces si ajuns un paravan ... foarte transparent prin care iti ascunzi exact lipsa acestuia. Statutul jurnalistului a fost facut praf dar stiti vechea vorba romaneasca: nu ramane capra grivida, daca nu ridica putin coada.
  • invitat Ziua de Constanta Interviu Online 07 Apr, 2011 10:08 @Stefan Grosu 01: Am fost simplu membru de partid in partidele de dreapra intotdeauna, PNTCD, unul am fost chiar unul dintre fondatori, avand legitimatia cu nr 13. Desi mi s-a propus in mod frecvent, momentele cand se putea considera ca eram pe val, la inceputul anilor 90, am refuzat dintre-un motiv foarte simplu:am considerat ca este mult mai bine sa ma implic politic indirect, prin activitatea jurnalistica, pentru a promova idei in care credeam, pentru a ma ocupa de cazuri concrete, de la nivelul cetateanului de rand si sa-i lasa pe altii sa se urce in turnul de fildes.
  • Stefan Grosu 01 06 Apr, 2011 20:59 N-ati cochetat niciodata cu ideea de a intra in politica? Banuiesc ca v-ar fi mult mai bine decat la un ziar?
  • Stefan Grosu 02 06 Apr, 2011 20:57 In ultimii ani ziaristii s-au mutat de la un ziar la altul, de la o pozitie sustinuta la alta, de la o viziune la alta. Mie unul mi se parut ca a scazut calitatea ziarelor prin migratia jurnalistilor. presa scrisa nu mai are viitor, dupa parerea mea, ea nu mai poate creste.
  • Constanteanul 06 Apr, 2011 15:55 Cel mai grav este ca in toate timpurile postrevolutionare presa a fost parte din mafia politica, cu sau fara voie ei. Cati ziaristi adevarati au reusit sa supravietuiasca curati anilor 90? Din cate stiu eu, niciunul. Nici macar P.P. nu este un supravietuitor, Paulica a avut problemele lui personale.
  • Marius F. 06 Apr, 2011 15:52 sa povesteasca nea Paul ce viata era in redactia Contrastului si cum s-a denaturat ea dupa ce baietii destepti au prins gustul afacerilor!!