Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se trage spuza şi cum se face zid în jurul primarului „De la Mazăre mai puţin, de la Dumnezeu mai mult!"

ro

08 Dec, 2010 02:13 2875 Marime text
deschidere.jpg„Tot ceea ce se întâmplă bun în Constanţa a făcut Mazăre, absolut tot. Noi suntem, după câte se pare, masa de votanţi. Ar fi trebuit să spună măcar că totul a fost posibil cu ajutorul consilierilor locali, nu doar al lui", ne-a declarat consilierul PDL Nicolae Şandru, în replică la afirmaţia edilului constănţean prin care şi-a apropriat dreptul de a le fi dat doar el copiilor pachetele cu dulciuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă

mazare_consilieri_Radu_Mazare_001.jpg„De la Mazăre mai puţin, de la Dumnezeu mai mult!". Aşa şi-a încheiat primarul Constanţei, Radu Mazăre, discursul scurt în faţa copiilor adunaţi luni seara în parcul de la primărie, veniţi să asiste la deschiderea Orăşelului copiilor. Şi părinţii şi copiii l-au crezut pe primar pe cuvânt, chiar dacă proiectul de hotărâre de a le acorda pachete copiilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă a fost votat şi dezbătut de toţi consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică.

De altfel, sintagma prin care primarul Radu Mazăre personalizează proiectele votate şi dezbătute în Consiliul Local Municipal cu ajutorul tuturor aleşilor răsună de ani buni în urechile constănţenilor. Mazăre asfaltează, Mazăre dă pachete bătrânilor, Mazăre dă ajutoare europene, Mazăre face tot. Este adevărat că proiectele s-au definitivat la iniţiativa primarului, unele dintre ele, dar dacă în Consiliul Local nu ar fi existat o colaborare, sau unii aleşi locali s-ar fi grupat şi ar fi fost împotriva unor astfel de proiecte, nimic din ceea ce explică acum edilul constănţean nu ar fi fost posibil. Am încercat să aflăm părerea mai multor consilieri locali, de coloraturi politice diferite, care să ne spună care este punctul lor de vedere în legătură cu aproprierea tuturor proiectelor benefice municipalităţii.

Un strop de revoltă

Într-un final, cu câteva excepţii, am constatat că, indiferent de culoarea lor politică, pentru aleşii locali, chiar dacă se simt relativ lezaţi că meritul de a fi votat şi ei proiectele nu le este recunoscut public, Mazăre a devenit un brand care prinde la publicul dezinformat.

„Fiecare primar are tendinţa să personalizeze iniţiativele şi aşa face şi Mazăre cu proiectele pe care le facem împreună. Meritul referitor la acordarea acestor pachete copiilor este al nostru, al tuturor consilierilor, chiar dacă el a fost cel care a venit cu iniţiativa. Cred că ar fi fost frumos să spună că şi noi am contribuit la pachetele pe care le primesc copiii", ne-a declarat consilierul liberal Ovidiu Cupşa. În consens cu liberalul Cupşa este şi democrat-liberalul Dănuţ Moisoiu, care a susţinut că, în ciuda faptului că „primarul este ordonatorul de credite, restul, aprobarea bugetului, este votul consilierilor, consensul lor". „Chiar dacă nu sunt orgolios deloc, totuşi cred că ar fi trebuit să spună că el a venit cu iniţiativa şi că noi, din Consiliul Local, am votat în cele din urmă proiectul".

De aceeaşi părere este şi colegul său democrat-liberal Nicolae Şandru, care, foarte supărat faţă de ceea ce a afirmat Mazăre ne-a spus: „Nu se poate să îşi asume toate meritele". „Tot ceea ce se întâmplă bun în Constanţa a făcut Mazăre, absolut tot, noi suntem, după câte se pare, masa de votanţi. De parcă ar da din buzunarul său. Dacă el aşa crede că tot ce face este meritul lui... Ar fi trebuit să spună măcar că totul a fost posibil cu ajutorul consilierilor locali, nu doar al lui. Mai ales că nu este bine să acaparezi toate activităţile, tu, ca primar".

„Mazăre nu are nevoie să iasă în evidenţă"

În schimb, colega de aceeaşi coloratură politică cu primarul, social-democrata Carmen Onciu, l-a apărat pe primar cum îşi apără pasărea puii. „Mazăre nu a spus acest lucru ca să iasă în evidenţă, nu are nevoie de acest lucru. Chiar dacă aş avea altă coloratură politică tot nu m-ar fi deranjat modul în care s-a exprimat primarul. În primul rând, iniţiativa a fost a lui, s-a zbătut ani de zile să o menţină şi nu are nevoie deloc de publicitate sau să-şi facă o imagine, pentru că o are deja, construită în atâţia ani. Cu excepţia probabil a colegului nostru liberal, Victor Manea, nu cred că există vreun coleg care să fie deranjat de această exprimare", a precizat Onciu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rita 08 Dec, 2010 09:52 la cat a furat este si normal sa faceti scut in jurul lui ,acum pleaca in Caraibe??? poate ramane pe acolo .