Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul - partenerul Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Constanţa

ro

29 May, 2012 22:56 860 Marime text

Susţinerea Asociaţiilor de Proprietari reprezintă un element important al programului pe care îl voi pune în practică după ce vin la Primărie.

Primul lucru pe care îl voi face va fi să deblochez comunicarea dintre primar şi Uniune. În prima săptămână de mandat mă voi întâlni, într-un cadru unitar, cu toţi reprezentanţii Asociaţiilor din municipiul Constanţa. Ulterior, pe întreaga perioadă a mandatului meu, voi organiza întâlniri şi dezbateri secvenţiale în cartiere, cu fiecare Asociaţie în parte. Vreau să cunosc problemele Asociaţiilor, practic ale constănţenilor, nu din biroul de primar, ci din scările blocurilor sau direct din stradă.

Tot în prima săptămână, voi desemna un consilier al primarului care se va ocupa strict de problemele asociaţiilor de proprietari. Acesta va fi liantul zilnic de comunicare dintre conducerea administraţiei locale şi Uniunea Asociaţiilor de Proprietari. Consilierul va fi o persoană desemnată de către reprezentanţii Uniunii.

Consider că pregătirea preşedinţilor, a administratorilor, precum şi a comisiilor de cenzori este esenţială pentru o bună funcţionare a Asociaţiilor de Proprietari. De aceea, voi avea în vedere facilitarea de către Primărie a unor cursuri de pregătire profesională pentru aceştia.

Întrucât informarea este importantă în stabilirea unui dialog fructuos, Primăria va elabora şi distribui materiale periodice cu caracter informativ ce vor fi centrate pe mediatizarea legislaţiei în vigoare, a hotărârilor de consiliu local, precum şi pe răspunsuri punctuale la problemele ridicate de reprezentanţii Asociaţiilor.

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari va deveni parte activă a procesului decizional administrativ. În acest sens, voi iniţia largi consultări şi dezbateri publice înaintea şedinţelor Consiliului Local în cadrul cărora se preconizează luarea unor decizii majore pentru municipalitate. De asemenea, prin consilierul primarului voi acorda asistenţă de specialitate Asociaţiilor sau Uniunii, dacă acestea doresc să iniţieze proiecte de hotărâri de Consiliu Local.

Având în vedere că Asociaţiile, prin reprezentanţii săi, derulează activităţi de interes public, voi avea în vedere posibilitatea acordării de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru aceştia.

În paralel, vreau să implicăm fiecare constănţean într-un amplu proiect de înfrumuseţare a oraşului nostru. Am în vedere organizarea de ample campanii prin intermediul cărora Primăria va premia cel mai întreţinut bloc, cel mai îngrijit spaţiu verde din faţa blocului, cel mai amenajat loc de joacă pentru copii etc.

Aşa cum am închis magazinele de etnobotanice în calitate prefect al judeţului Constanţa, nici ca primar nu voi tolera existenţa magazinelor de vise, din orice zonă a oraşului.

Aşa cum eu voi fi partenerul Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, la fel vor fi şi toate instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local Municipal. Acestea vor răspunde prompt solicitărilor şi acolo unde situaţia o va impune vor lua măsuri imediate.

Pentru chiriaşii care locuiesc în spaţiile locative ale RAEDPP am în vedere diminuarea chiriei, precum şi adoptarea unei variante facile de achiziţionare a acestora, dacă se doreşte acest lucru de către chiriaşi.

Am lăsat la urmă principalul punct al programului meu electoral: micşorarea costului la gigacalorie prin suplimentarea ajutoarelor de întreţinere în mod unitar, pentru toţi constănţenii, concomitent cu reabilitarea sistemului de distribuţie a energiei termice şi anveloparea blocurilor. În această iarnă, toţi constănţenii trebuie să îşi permită să achite integral întreţinerea şi să nu rămână cu datorii.

Într-un cuvânt, Primarul va fi partenerul Uniunii Asociaţiilor de Proprietari.

Claudiu-Iorga PALAZ
Candidatul UNPR la Primăria Municipiului Constanţa

Constanţa, 18 mai 2012

http://www.claudiupalaz.ro/general/primarul-partenerul-uniunii-asociatiilor-de-proprietari-constanta.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii