Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin electoral nr. 13 / 25.05.2012

ro

25 May, 2012 23:04 1084 Marime text
Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă, că este convins că actualul primar al Craiovei, Antonie Solomon, va fi reales în funcţie la alegerile locale, pentru că este iubit de craioveni şi reprezintă un brand în administraţie. "Primarul Antonie Solomon, colegul nostru de partid, este un om iubit în Craiova. Am mers deseori cu el prin oraş şi am văzut cum este oprit de oameni, am văzut că este un om iubit şi respectat de craioveni. Sunt convins că va fi ales, fiindcă reprezintă un brand atât pentru Craiova, cât și pentru județul Dolj. Este unul dintre cei mai buni primari din România. Şi spun asta ca un om care are experienţă în administraţia publică. Partidul nostru are aici, în Craiova, o echipă serioasă, condusă de domnul primar Solomon şi sunt convins că UNPR, ca partid, în primul rând datorită domnului Solomon, va face un scor bun", a declarat președintele UNPR.

Gabriel Oprea a subliniat că Uniunea Națională pentru Progresul României este un partid relativ tânăr, dar care a contribuit la stabilitatea României în perioada de criză. „Domnul primar Solomon va câştiga fără probleme în Craiova şi sunt convins că şi la Consiliul Local Craiova va lua un scor bun, deoarece craiovenii au înţeles că are nevoie de o echipă pentru a putea duce proiectele mai departe. La fel cred că şi domnul Dan Păloiu, candidatul nostru la funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Dolj, va lua un scor bun pentru partid. Avem o echipă puternică", a afirmat liderul UNPR.

Gabriel Oprea a mai spus că UNPR a votat, în Parlament, guvernul Ponta pentru a asigura stabilitatea țării într-un moment critic. "UNPR, ca partid care şi-a propus ca obiectiv strategic asigurarea stabilității României - şi am demonstrat acest lucru - a dat votul de încredere guvernului, pentru că România avea nevoie să fie guvernată, România are nevoie de stabilitate politică și să putem depăși această criză economică mondială", a declarat liderul progresist. El a amintit că UNPR are un protocol de colaborare cu PSD, care a fost respectat până acum, PSD votând proiectul de lege inițiat de UNPR privind taxarea marilor averi.

În ceea ce privește votul uninominal, Gabriel Oprea a precizat că UNPR a susținut întotdeauna respectarea dorinței românilor, exprimată prin referendum, privind reducerea numărului de parlamentari și uninominal pur. "În momentul în care participi la o cursă şi câştigi trebuie să primeşti primul loc. Nu este etic, nu este normal ca, de pe locul doi sau trei, să primești mandatul de parlamentar în faţa celui care a câştigat competiţia. Din acest punct de vedere am votat şi consider că este corect uninominalul pur", a afirmat Gabriel Oprea.

La rândul său, primarul Craiovei, Antonie Solomon, candidatul UNPR la funcţia de primar al Craiovei, a spus că este extrem de relaxat în această campanie, iar echipa sa are o conduită ireproşabilă. „Acum, că ne apropiem de data de 10 iunie, vreau să spun că suntem extrem de relaxaţi, avem o conduită ireproşabilă. Cei care merg să comunice cu cetăţenii îşi văd de treaba lor, promovează ideile UNPR şi nu intră în bălăcăreala politică, aşa cum o fac alţii, care sunt specialişti la a înjura pe sticlă. Eu nu am fost discret, dar oricum nu am fost aşa de agresiv cum sunt alţii zi de zi. Am considerat că trebuie să avem o altfel de atitudine faţă de cetăţeni în aceste momente când toată lumea promite şi minte într-un stil unic în această Craiovă după aproape 20 de ani de democraţie. Nu vreau să spun ce am făcut şi ce voi face, nici să discut despre adversarii politici, ci vreau să transmit că, indiferent de rezultatul alegerilor, Craiova trebuie să câştige, iar cetăţenii nu mai trebuie să meargă spre partidele politice, ci trebuie să meargă spre lideri, cei care au rezolvat multe din problemele lor", a spus Solomon.

Președintele Gabriel Oprea, alături de Antonie Solomon și alți lideri ai UNPR, au participat, vineri după-amiază, și la un miting electoral organizat de UNPR în cartierul Craioviţa Nouă, la care au fost prezenți zeci de mii de craioveni. Mitingul a fost urmat de un spectacol susţinut de cunoscuţi interpreţi de muzică populară și s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii