Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Am învins gruparea paramilitară a lui Mazăre! Îl voi învinge şi pe el!

ro

31 May, 2012 16:42 833 Marime text

În cursul acestei seri am înfruntat o încălcare flagrantă a legislaţiei în vigoare de către reprezentanţii Poliţiei Locale „personale" a lui Mazăre. Aceştia au încercat să îndepărteze două bannere amplasate pe sediul de campanie, în dreptul ferestrelor vandalizate în urmă cu câteva zile, ce aveau inscripţionat mesajul unitar: „vandalizat de Mazăre!".

În fapt, în cursul acestei zile, mi s-a comunicat că în urma unei contestaţii depuse de USL, Biroul Electoral de Circumscripţie nr.1 Constanţa a decis ca cele două bannere să fie înlăturate, cu drept de contestaţie în termen de maxim 48 de ore de la data comunicării.

Numai că, la ordinele primarului Mazăre, angajaţii Poliţiei sale Locale s-au grăbit să execute hotărârea BEM, la câteva minute de la afişarea sa, fără a ţine cont de dreptul la contestaţie. Cu alte cuvinte, băieţii lui Mazăre ar fi trebuit să aştepte scurgerea celor 48 de ore şi apoi, în cazul în care nu aş fi depus contestaţie, să execute ordinele stăpânului suprem.

Slugile lui Mazăre au încercat să-şi justifice abuzul şi prin faptul că bannerele sunt amplasate pe domeniul public, în condiţiile în care acestea erau în mod evident pe Domeniul Privat. După chipul şi înfăţişarea liderului lor suprem, au confundat domeniul privat cu domeniul lui Mazăre.

În loc să-şi îndeplinească atribuţiile de apărători ai legii, pentru care sunt plătiţi din banii noştri, agenţii Poliţiei Locale au abuzat de statutul lor şi au provocat în mod constant colegii aflaţi lângă mine. Ca urmare a provocărilor acestora, a rezultat o scurtă altercaţie între un membru UNPR, care se opunea îndepărtării bannerelor, şi şeful Poliţiei Locale care dorea îndepărtarea acestora cu forţa. În urma acestui eveniment, pentru prima dată în istoria administraţiei Mazăre, şeful Poliţiei Locale, Marian Râşnoveanu, unul dintre locotenenţii primarului, a fost urcat în duba Poliţiei şi dus la secţie pentru declaraţii, în ciuda opoziţiei vehemente şi a presiunilor sale telefonice de a evita acest lucru. Felicit pe această cale angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru că şi-au onorat pe deplin uniforma.

Astăzi, cu ajutorul colegilor din UNPR dar mai ales al locuitorilor din zona sediului de campanie electorală am obţinut o victorie de etapă: am învins gruparea paramilitară a lui Mazăre! Pe 10 iunie, alături de toţi constănţenii, îl voi învinge şi pe el!

Claudiu-Iorga Palaz

Candidat al UNPR la funcţia de primar al municipului Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii