Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Democrată Turcă din România - Vineri, 26 Noiembrie 2010

ro

26 Nov, 2010 17:33 1611 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, 27 noiembrie masa rotundă cu tema:„ Ani de aur". Evenimentul este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR cu scopul de a promova identitatea etnică şi de a aduce un omagiu femeilor de etnie turcă, în vârstă de peste 70 ani.

În cadrul aceluiaşi eveniment va fi vernisată şi o expoziţie de ţesături tradiţionale turceşti, păstrate de-a lungul timpului în lăzile de zestre ale bunicilor.

Preşedintele comisiei de femei Amet Melek a declarat:„am conceput acest proiect cu gândul la mamele şi bunicile noastre care şi-au dedicat întreaga viaţă familiei, educaţiei copiilor şi nepoţilor. Există turcoaice care au făcut carieră în diverse domenii de activitate, implicându-se în viaţa socială românească dar cele mai multe dintre ele şi-au consacrat viaţa familiei, învăţându-i pe copii limba maternă,educându-i în spiritul păstrarii identităţii etnice şi a religiei islamice."

Uniunea Democrată Turcă din România va oferi diplome şi premii unui număr de 20 de femei care s-au remarcat în cadrul comunităţii, de la filialele din Constanţa, Tulcea, Medgidia, Mangalia, Cobadin, Cernavoda, Cumpăna, Techirghiol, Valu lui Traian şi Fântâna Mare.

Evenimentul se va desfăşura la restaurantul „Colonadelor" din Constanţa începând cu orele 13.00.

PR UDTR

Sorina Asan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii