Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UDTR - Vineri, 17 August 2012

ro

17 Aug, 2012 23:15 1833 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România marchează duminică, 19 august, Ramazan Bayram una dintre cele mai importante sărbători religioase ale musulmanilor de pretutindeni. Luna Ramazan este luna pocăinţei şi a sacrificiului, perioada în care Profetul Mohamed a primit revelaţia Coranică. Credincioşii de religie islamică încheie duminică, 19 august, cele 29 de zile de post şi rugăciune şi se vor bucura de trei zile de sărbătoare în care dulciurile vor umple mesele tradiţionale. Pe tot parcursul lunii ramazan din calendarul islamic, UDTR a organizat acţiuni cu caracter socio-umanitar şi mese tradiţionale de iftar..

Conform tradiţiei, membrii UDTR vor petrece prima zi de Ramazan Bayram în familie, vizitându-şi rudele vârstnice în semn de respect, după ce dimineaţa vor participa la slujba religioasă oficiată în geamii cu acest prilej.

Marţi, 21 august, liderii Uniunii Democrate Turce din România vor participa la Şeker Bayramı la invitaţia Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz.

Cu prilejul Ramazan Bayram, preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi urează membrilor comunităţii turce din Dobrogea:Ramazan Bayramınız Mubarek Olsun!

Luni, 2O august, la orele 11.00 reprezentanţii mass media sunt invitaţi la sediul UDTR din strada Crişana nr.44 pentru a afla care sunt activităţile pe care le va derula uniunea în perioada imediat următoare dar şi pentru a degusta din delicioasele baclavale, produse de patiserie tradiţionale ce se servesc de Ramazan Bayram.

PR UDTR

Sorina Asan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii