Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:54 22 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Uniunea Democrată Turcă din România

ro

19 Oct, 2015 15:28 1027 Marime text
Cea de a X-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească organizat de  Uniunea Democrată Turcă din România şi-a desemnat duminică, 18 octombrie câştigătorii. În competiţie au intrat peste 100 de feluri de mâncare savuroasă şi delicii orientale pregătite de cele mai pricepute turcoaice de la filialele UDTR din judeţele Constanţa şi Tulcea dar şi din Bucureşti. Juriul format din: Pouneh Bozcalışkan, Nurgean Ibraim-UDTR, Urfet Nubin-UDTTMR, Iusein Ibram-Deputat, Murat Yalcın-Viceconsul şi Iomer Feuzi-UDTR a avut o misiune greu de îndeplinit în alegerea preparatelor culinare câştigătoare. La secţiunea „Dulciuri”,  locul I a fost câştigat de filiala Cernavoda cu desertul „Smochină umplută cu nucă” pregătit de doamna Nezir Makbule în timp ce pe locul al II-lea s-a situat filiala Techirghiol cu „Baclavaua Cuib de Pasăre” iar pe cel de-al III-lea, filiala Constanţa cu „Savoarea piersicii”. La secţiunea „Patiserie” locul I a fost câştigat de Filiala Măcin cu „Plăcintă cu tahin şi mac” pregătită de doamna Talib Leman, urmată de filiala Hârşova şi filiala Bucureşti. Secţiunea „Mâncăruri tradiţionale” a fost câştigată de filiala Bucureşti cu „Ali Nazik” pregătit de Ulvan Abibula urmată de filiala UDTR din Fântâna Mare şi de cea din Mangalia.
Festivalul de Artă Culinară Turcească s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui UDTR, domnul Osman Fedbi, a secretarului general, prof. Ervin Ibraim şi a  consulului general al Republicii Turcia la Constanţa, domnul Ali Bozçalışkan. Preşedintele Osman Fedbi a declarat: „Cea de a X- a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească a reunit circa 800 de etnici turci de la toate filialele UDTR din Dobrogea şi peste o sută de feluri de preparate culinare tradiţionale pregătite de cele mai pricepute gospodine ale comunităţii. Felicit atât organizatorii, membrele  comisiei de femei cât şi pe cele care cu iscusinţă şi trudă au pregătit savuroasele mâncăruri. Consider că bucătăria turcească din Dobrogea se ridică la rang de artă culinară şi  face parte din identitatea noastră etnică. Este important să promovăm acest tip de acţiuni, pentru a păstra şi a transmite generaţiilor viitoare secretele bucătăriei turceşti.”
Printre invitaţi s-au numărat. Amet Aledin, subsecretar de stat- DRI, subprefecţii Levent Accoium si Ersun Anefi, primarul orașului Cernavoda, domnul Gheorghe Hânsă şi chestorul principal de poliție, domnul Nezir Gelaledin - MAI. Cea de a X-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească a fost organizată de comisia de femei a UDTR, coordonată de Melec Amet şi Durie Accoium. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii