Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă UDTR

ro

18 Dec, 2014 15:07 2613 Marime text
Uniunea Democrată Turcă din România  a încheiat seria manifestărilor culturale din acest an cu un seminar dedicat filozofului şi poetului Cellaledin Rumi-Mevlana. Seminarul a fost organizat miercuri,17 decembrie, la Predeal, de comisia de tineret a UDTR. Despre creaţia poetică a lui Mevlana a vorbit Derya Amet care a prezentat şi un montaj power point despre poezia mistică a marelui filozof.
  Preşedintele comisiei de tineret Erkan Musledin a declarat: „Mevlana este poetul păcii şi al toleranţei, al iubirii între semeni, indiferent de religie. Mesajul operei sale transmis în urmă cu mai bine de 800 de ani îndeamnă la pace şi la toleranţă, lucru pe care dorim să-l transmitem şi noi tinerilor din comunitate prin acţiunea noastră".
  Cellaledin Rumi a trăit între anii 1207-1273 la Konya şi este cunoscut ca poet mistic, teolog, filozof, părinte al dervişilor rotitori, un corifeu al culturii anatoliene.
  Astăzi, 18 decembrie cei 40 de tineri de etnie turcă aflaţi la Predeal vor vorbi despre Drepturile Omului. Vor fi abordate teme precum libertatea de exprimare, dreptul la educaţie şi dreptul la muncă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii