Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:15 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblul „Delikanlılar” mesager al folclorului românesc şi turcesc, la Istanbul

ro

02 Sep, 2015 15:16 1105 Marime text
Ansamblul folcloric „Delikanlıar” aparţinând Uniunii Democrate Turce din România a participat în perioada 29 august-1 septembrie la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans de la Istanbul, organizat de Asociaţia Folclorică „Boğaziçi”. Festivalul a reunit participanţi din: România,  Bulgaria, Grecia, Georgia, Tatarstan, Kîrgîzstan şi ţara gazdă, Turcia.
Ansamblul folcloric „Delikanlılar” a urcat pe scena Festivalului Internaţional de Dans de la Istanbul în data de 30 august şi a fost singura formaţie care a reprezentat România. Tinerii componenţi ai ansamblului au prezentat o suită de dansuri populare româneşti: geampara, ofiţereasca, o horă moldovenească şi un joc din zona Făgăraşului dar şi dansuri tradiţionale ale turcilor dobrogeni. Ansamblul folcloric „Delikanlılar” a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă.
Coregraful  ansamblului, Derya Amet a declarat: „a fost o premieră pentru ansamblul „Delikanlıar”  să prezinte dansuri populare româneşti doarece repertoriul nostru cuprinde numai dansuri tradiţionale turceşti. Am reuşit în timpul record de trei zile, să învăţăm dansuri din 3 regiuni geografice ale României pentru care am primit ropote de aplauze. Prin participarea noastră la acest festival  am demonstrat încă o dată că etnicii turci din Dobrogea reprezintă o punte de legătură între România şi Turcia.”

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii