Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan de la "Neaţa cu Răzvan şi Dani", invitat special în piesa "Gunoierul" de la Godot Café-Teatru

ro

19 Nov, 2010 00:03 1991 Marime text
18 noiembrie 2010

Răzvan Simion, cunoscut şi ca Răzvan de la matinalul TV "Neaţa cu Răzvan şi Dani", de la Antena 1, va juca alături de Cătălin Neamţu şi Mihai Bobonete în spectacolul cu piesa "Gunoierul", de Mimi Brănescu. Spectacolul va avea loc vineri, 19 noiembrie, de la ora 20.00, la Godot Café-Teatru, spaţiul deschis vinerea trecută în centrul vechi al Bucureştiului, pe Blănari 14.

"Gunoierul" este o frescă a societăţii universale. În preajma unui bloc se vor întâmpla scene greu de imaginat, motorul dialogului fiind resturile unei familii: "Gunoiul, domnule, este oglinda omului, cartea lui de identitate. În gunoi ni se regăseşte destinul, viaţa... reuşitele şi nereuşitele... iubirile împlinite şi iubirile neîmplinite... Tot ceea ce se poate spune despre un om se găseşte aici, în gunoi", cum spune unul din personaje.

Cătălin Neamţu reia acest spectacol, cu care a debutat ca regizor în 2006, alături de o parte din colegii săi de la ImproVizaţi, Mihai Bobonete, Tania Popa şi cu un invitat special de data aceasta, Răzvan Simion. Din distribuţie mai face parte şi Daria Popa, fetiţa Taniei.

Răzvan urmează cursurile şcolii de actorie de film a lui Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, iar sugestia de a face pasul spre teatru a apărut firesc, dintr-o discuţie cu Mihai Bobonete şi Cătălin Neamţu, aşa cum li se întâmplă prietenilor vechi.


"Spectacolul nostru s-a născut subit din dorinţa acerbă a membrilor trupei ImproVizaţi de a încerca şi ceva scris de dinainte. Textul îi aparţine lui Mimi Brănescu. Am repetat puţin, am râs mult şi vrem ca şi cei care vor vedea spectacolul să împărtăşească aceleaşi simţăminte. Este o comedie neagră spre final, pentru că nimic nu rămâne nepedepsit. Durează o oră şi o ţii minte o viaţă", spune Neamţu.

Autorul piesei, Mimi Brănescu, este unul dintre exponenţii dramaturgiei româneşti recente. "Acasă la tata", "Bigudiuri", "Dumnezeu de a doua zi", "Flori, filme, fete şi băieţi" şi "Insomniacii" sunt câteva din piesele scrise de el. Spune despre textele lui că "sunt inspirate din realitatea imediată şi povestite sincer, cu onestitate". Dramaturgul a scris şi scenariul serialului de televiziune "Lombarzilor 8". Ca actor, Mimi Brănescu este cunoscut din filme ca "Medalia de Onoare" (regia: Călin Peter Netzer), "Marţi, după Crăciun" (regia: Radu Muntean), "BOOGIE" (regia: Radu Muntean), "Hârtia va fi albastră" (regia: Radu Muntean), "Moartea domnului Lăzărescu" (regia: Cristi Puiu).

Actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti, Tania Popa este, din 2004, şi membră a trupei ImproVizaţi. Tania a mai jucat în filme ca "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" (regia: Cristian Mungiu), "Amintiri din epoca de aur"(regia: Cristian Mungiu),"Occindent"(regia: Cristian Mungiu).

Mihai Bobonete este unul dintre veteranii stand-up comedy-ului din Bucureşti, iar din 2004, alături de Cătălin Neamţu, este membru al trupei ImproVizaţi şi unul dintre fondatorii acesteia. A început să joace în spectacolul "Gunoierul" în 2005, proiect pe care îl reia, vineri, pe scena de pe Blănari 14.

Spaţiul de la Godot Café-Teatru este potrivit atât pieselor de teatru, cât şi altor genuri de spectacol (stand-up comedy, impro-showuri, concerte de muzică etc.). Miercuri s-a jucat cu sala plină primul show de stand-up comedy de la Godot, în care au evoluat Cosmin Natanticu, Dan Badea, Mihai Bobonete, Cătălin Bordea şi Cosmin Nedelcu, cunoscut şi ca "Micutzu". După ce au deschis, în avanpremieră, seria spectacolelor de la Godot, joia trecută, cei de la ImproVizaţi revin azi cu un alt show. Mâine seară se va juca piesa de teatru "Gunoierul". La Godot, băieţii au ocazia să urce pe scenă, trei zile la rând, în trei formule diferite: miercuri - stand-up comedy, joi - ImproVizaţi, vineri - piesa de teatru "Gunoierul", alături de invitatul lor special, Răzvan Simion.

Godot Café-Teatru este un spaţiu unic în Bucureşti, care păstrează fizionomia unui "teatru clasic", dar are posibilitatea de a găzdui diverse forme de spectacol, de la piese de teatru la impro-show-uri, de la seri de film la concerte de muzică şi expoziţii de fotografie sau pictură, toate acestea în atmosfera caldă a unei cafenele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii