Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 19 septembrie, la "Dupa 20 de ani" Sebastian Vladescu - "Relatia cu premierul nu a functionat"

ro

19 Sep, 2010 18:10 1230 Marime text
Invitatul primei editii din noul sezon al emisiunii "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro Tv duminica, 19 septembrie, incepind cu ora 10:00, a fost Sebastian Vladescu, fostul minitru al Finantelor Publice.

Cum mai sta Romania cu banii si ce surprize de natura financiara va oferi anul 2011 romanilor au fost citeva dintre temele abordate de fostul ministru impreuna cu moderatorul emisiunii, Cristian Leonte si jurnalistii Cristian Hostiuc (director editorial la "Ziarul Financiar") si Claudiu Pandaru (redactor-sef al cotidianului "Gandul").

"Finantele Romaniei sint intr-o situatie mai buna ca acum 6 luni", a afirmat Sebastian Vladescu, care a precizat ca, desi situatia este dificila si complexa, se creeaza totusi premisele unei stabilitati in 2011.

Cit priveste remanierea, Sebastian Vladescu a afirmat ca a fost sustinut de presedintele Basescu, insa "relatia cu premierul nu a functionat". "Opiniile mele si ale premierului Boc au fost divergente", mai spune Vladescu adaugind ca, dupa parerea sa, "Boc are o limita in a intelege complexitatea economiei romanesti". De asemenea, fostul ministru al Finantelor a mai precizat ca intre presedintele Basescu, Guvern si intr-o anumita masura si Banca Nationala exista o oarecare diferenta de viziune.

Despre valoarea TVA-ului, Sebastian Vladescu a subliniat inca o data ca opinia sa a fost diferita de cea a Guvernului in ceea ce priveste majorarea si a adaugat ca nu crede ca, in urmatorii 3 ani, este posibila o scadere a acestuia.

Referitor la situatia finantelor in anul care va urma, Sebastian Vladescu a afirmat ca romanii nu ar trebui sa se astepte la surprize, ci la o relativa stabilitate, cu atit mai mult cu cit se intrevede si posibilitatea unei sensibile cresteri economice.

Fostul ministru al Finantelor a raspuns si intrebarilor adresate de utilizatorii site-urilor www.gandul.info , www.protv.ro si www.zf.ro .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii