Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Vintila a luat lectii de gatit in Landul Salzburg pentru iubita lui

ro

28 Mar, 2010 13:39 2278 Marime text

vintila1.jpg De când a început să dea «Alarma» în fiecare dimineaţă la ProFM, alături de Claudiu Sara, programul DJ-ului ProFM, George Vintila, s-a schimbat complet. Dovadă stă faptul că iubita lui, Maria, a trebuit să aştepte răbdătoare cadoul de 8 martie care tot întârzia să apară. Însă aşteptarea a meritat! Timp de 4 zile, George i-a acordat toată atenţia lui, în timpul unei escapade în Landul Salzburg pusă la cale special pentru ea: au mers pe cele mai spectaculoase pârtii, la un ice camp cu igloo-uri, la spa şi...a învăţat să găteasca o specialitate austriacă pentru ea.

Pentru a se revanşa faţă de iubita lui pentru întarzierea cadoului de 8 martie, DJ-ul ProFM şi-a dus iubita într-o vacanţă plină de acţiune: « Am fost în Austria ani la rând în vacanţa de iarnă dar niciodată în Landul Salzburg. Cum ştiam că Mariei îi place atât snowboarding-ul cât şi peisajele impresionante am decis să o duc în locuri care le îmbină pe amândouă: Bad Gastein şi Zell am See.», povesteşte George. Aventura celor doi a început în Gastein, una dintre cele mai mari şi mai frumoase zone de schi din Austria: «Aici ne-au aşteptat peste 200 de kilometri de pârtie. Maria a stat toată ziua pe placă iar eu nu m-am putut abţine să nu fac puţin freeride, la peste 2000 de metri. Am schiat vreo 4 ore în continuu în SportGastein şi Schmitten Horn şi la prânz am mers la Hirschen Hutte, o cabană tradiţională de munte, cu reţete păstrate cu sfinţenie peste generaţii.», a spus DJ-ul ProFM. După ziua plină de adrenalină, George a dus-o pe iubita sa să se relaxeze la Alpen Therme Spring Gastein, cel mai modern spa alpin din Europa, cu o vedere panoramică de 360 de grade asupra Alpilor.

vintila4.jpgÎn timpul călătoriei, George a putut să îşi pună în practică abilităţile de bucătar pe care le-a dobândit în anii '90 - '92, când a lucrat într-un restaurant mexican în Anglia: "Am avut marele noroc ca, în vinoteca Areitalm, din Zell am See, să dăm peste un bucătar excelent (care, ca fapt divers, a făcut parte din echipa naţională de specialişti în arta culinară a Austriei). Fără prea multe insistenţe s-a lăsat convins să mă înveţe să pregătesc faimosul "Kaiserschmarrn" , un desert delicios, specific Landului Salzburg.", a spus George încântat. Restaurantul vizitat de DJ-ul ProFM este inclus in "Via Culinaria", un traseu de care locuitorii Landulului Salzbrg sunt extrem de mandri datorita celor 63 de restaurante renumite pe care le poti gasi de-a lungul lui.

Şi ca şi cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, nici în zilele ce au urmat programul pus la cale de DJ-ul ProFM nu a fost deloc monton. Ştiind că Maria şi-a dorit mereu să vadă un igloo, George a făcut un drum scurt împreună cu ea până în Zell am See, la Ice Camp Volvo, aflat pe muntele Kitzsteinhorn, la 2.500 de metri deasupra nivelului mării: "Pe marginea unei coborâri foarte abrupte aveau câteva igloo-uri, vreo 7, draguţe foc, însă temperatura din ele ajungea la 1 grad C. Interiorul era decorat ca o cameră normală la prima vedere, însă şi patul dublu şi noptierele, erau făcute din gheaţă.», poveşteste el.

Cu bateriile încărcate şi iertat în totalitate de iubita lui pentru întârzierea cadoului de 8 martie, George Vintilă s-a întors pe frecvenţele ProFM: «Ne dorim cel puţin încă o vizită la vară în Landul Salzburg. Dar trebuie să mai negociem cu programul.», a concluzionat el râzând.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii