Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschide ochii pe plaja

ro

29 Aug, 2011 22:23 1804 Marime text

img_0491.jpgPentru prima data in Romania problematica traficului de persoane a fost abordata printr-o piesa de teatru forum pe plaja. 10 tineri, membrii ai Cluburilor IMPACT Harsova - Fundatiei Noi Orizonturi, au acceptat provocarea campaniei nationale intitulata Deschide ochii, de a deveni activisti impotriva traficului de persoane. Incepand cu luna mai elevii au conceput piesa de teatru care are la baza un scenariu privind traficul de persoane in speta obligarea la oferirea de servicii sexuale de catre tinere fete, femei, prezentand asa numita metoda de recrutare "loverboy". Piesa de teatru "IA Atitudine" au interpretat-o in spatiul public sambata 27 august pe esplanada din fata Radio Vacanta din statiunea Mamaia.

img_0496.jpgScopul activitatii este de crestere a nivelului de constientizare atat a grupului tinta cat si a publicului larg în ceea ce priveste riscurile de victimizare prin traficul de persoane.

Apreciem ca prin demersul nostru au fost informate un numar semnificativ de persoane cu privire la cauzele traficului de persoane, metodele de recrutare si de exploatare. Totodata prin asistare sau interventii in scenariul piesei lucru posibil prin metoda Forum care permite publicului sa-si exprime in mod direct opiniile cu privire la scenele jucate am putut observa "pe viu" perceptia acestuia.

Activitatea de constientizare de pe plaja din Mamaia precede evenimentelor de formare, 17 si 18 august, din municipiul Iasi in urma carora 57 de tinere au facut primul pas spre activism, au dobandit cunostinte si abilitati de " Advocacy impotriva traficului de persoane".

Deschide ochii este o campanie naţională de conştientizare privind exploatarea sexuală prin traficul de persoane, implementată de Centrul Raţiu pentru Democraţie,şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu organizaţia Nea Zoi, Grecia şi organizaţia Love 146, Marea Britanie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii