Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PESTE 140 DE ANI DE INVAŢĂMÂNT DE MARINĂ

ro

14 Nov, 2013 12:08 1205 Marime text
Academia Navală "Mircea cel Bătrân" va marca 141 de ani de învăţământ superior de marină în România, printr-o serie de manifestări care vor avea loc în perioada 15-19 noiembrie.
Academia constănţeană este instituţia de învăţământ superior din Dobrogea cu cea mai lungă existenţă, aflându-şi originea în Şcoala Specială pentru Subofiţerii şi Ofiţerii din Corpul Flotilei, instituţie înfiinţată prin Decizie Ministerială la data de 17 noiembrie 1872, fiind prima structură de învăţământ românească destinată formării cadrelor de marină.
Programul activităţilor cuprinde: o ceremonie aniversară vineri, 15 noiembrie, ora 10.00, la care vor participa studenţii academiei, profesorii şi invitaţii acestora; Cupa “MIRCEA” la nataţie, competiţie la care vor participa elevi de la liceele constănţene, în perioada 16-17 noiembrie, orele 09.30-12.30; expoziţia „Tradiţii maritime româneşti la Marea Neagră”, luni, 18 noiembrie, ora 09.00.
Manifestările dedicate evenimentului se încheie marţi, 19 noiembrie, ora 10.00, cu conferinţa internaţională „Development of Maritime Education and Training in the Black Sea Higher Education Establishments”, la care participă o parte dintre partenerii străini ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, respectiv Universitatea PIRI REIS din Istanbul, Turcia, Academia Maritimă Naţională din Odessa, Ucraina şi Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău.
 
Jurnaliştii interesaţi să participe la activităţile ocazionate de aniversarea a 141 de ani de învăţământ de marină vor fi aşteptaţi la sediul academiei cu cel puţin 15 minute înainte de începerea fiecărei activităţi.
 
 
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” face parte din sistemul de pregătire profesională al Forţelor Navale Române, care corespunde standardelor NATO şi UE de competitivitate şi performanţă.
 
Compartimentul informare şi relaţii publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii