Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trandafirii ascund importante beneficii pentru sănătate

ro

21 May, 2014 14:48 1643 Marime text

Este cazul să nu te mai rezumi la a-i folosi doar în scop decorativ deoarece trandafirii s-au dovedit a fi foarte utili în...bucătărie.
Dulceaţa din petalele trandafirilor nu numai că este delicioasă, dar asigură şi aportul de vitamine importante precum A, B, C, D şi E, cât şi de clciu, fier sau zinc. În plus, pe lângă dulceaţă, petalele de trandafir mai sunt folosite pentru prepararea siropului, şerbetului sau ceaiului. Acestea contribuie la tratarea răcelilor şi a gripelor şi pot preveni apariţia problemelor digestive.
Foarte utilizat este, însă, uleiul de trandafiri, cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare, antiseptice, antispasmodice şi antivirale. Poate vindeca infecţii bacteriene interne ale colonului, stomacului, intestinelor sau tractului urinar. De asmenea, poate acţiona ca un puternic cicatrizant, depurativ sau laxativ. În plus, este foarte utilizat în aromoterapie datorită capacităţii sale de a acţiona ca un antidepresiv şi de a induce senzaţia de linişte, cât şi gânduri pozitive. Uleiul de trandafiri poate chiar să ne întărească sistemul nervos, oferindu-i capacitatea de a suporta mai uşor şocurile şi acţionând ca un tonic pentru nervi. Uleiul esenţial de trandafiri are o largă răspândire şi în industria cosmetică, datorită proprietăţilor emoliente şi hidratante.
Atenţie, uleiul de trandafiri nu este indicat femeilor însărcinate şi, utilizat în cantităţi mari, poate produce dureri intense de cap. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii