Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 22 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produsele lactate, principala sursă de calciu

ro

13 May, 2014 18:53 2661 Marime text
Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul uman. În proporţie de 99%  acesta se găseşte în oase şi în dinţi, iar restul de 1% este prezent în sânge, muşchi şi fluidele intercelulare. În mod normal, organismul menţine constant nivelul calciului în organism, astfel încât fluidele şi ţesuturile corpului să funcţioneze corect. Studiile recente arată că  organismul are nevoie de calciu pe tot parcursul vieţii. Acesta este unul din motivele pentru care este important ca aportul său prin dietă să se menţină tot timpul la un nivel constant. Produsele cele mai bogate în calciu sunt produsele lactate: laptele, iaurtul, brânza, untul. Adulţilor le este recomandat un consum mediu de 1200mg/zi, care aduc între 60 si 80% din calciul total consumat. În 100g de lapte se găsesc 120 miligrame de calciu, iar în cazul brânzeturile proaspete, o sută de grame conţin între 70 şi 170 miligrame din acest mineral. Se recomandă să se consume cel puţin un produs lactat la fiecare masă. În scopuri terapeutice, calciul este recomandat în cazul rahitismului sau osteoporozei, sau în completarea altor tratamente. Pe cale injectabilă, acesta se recomandă în hipocalcemie şi tetanie hipocalcemică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii