Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată de ce leguminoasele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru

ro

28 Mar, 2014 14:41 1379 Marime text

Leguminoasele precum fasolea, soia, lintea sau mazărea, alături toate celelalte alimente din clasa lor, au o putere nutriţională deosebită fiind bogate în fibre, proteine, vitamina B, fier şi potasiu. Iată care sunt beneficiile pe care consumul de leguminoase îl aduce organismului uman.
Studiile au arătat că oamenii care mânâncă mai multe legume, au un risc scăzut de apariţie a afecţiunilor cardiace, iar fitochimicalele din leguminoase sunt principalele responsabile pentru prevenirea acestor boli. Conţin, de asemenea, o mare cantitate de substanţe cu proprietăţi anti-cancer, în special, izoflavonoizi şi fitosterol.
Pot reduce nivelul de colesterol. Sunt bune surse de fibre solubile, ce joacă un rol important în menţinerea unui nivel optim de colesterol în sânge. Contrar părerii generale despre carbohidraţii din diete, leguminoasele sunt eficiente şi în curele de slăbire datorită capacităţii lor de a produce senzţia de saţietate foarte repede. În plus, împiedică nivelul zahărului din sânge să crească şi îţi oferă energie. Sunt indicate şi persoanelor cu diabet deoarece prin conţinutul echilibrat de carbohidraţi şi proteine asigură aportul de glucoză.
Astfel, ai suficiente argumente care să te convingă ca la următoarea masă să introduci şi un aliment din această categorie. În plus, există atât de multe modalităţi în care pot fi gătite, încât este imposibil să nu revii la ele.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii