Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este dovedit! Fumatul provoacă îmbătrânirea prematură

ro

16 Mar, 2014 12:14 1383 Marime text
Ultimele studii au adăugat multiplelor efecte negative pe care le are fumatul asupra organismului uman, îmbătrânirea prematură a pielii.
Medicalnewstoday.com prezintă ultimele cercetări referitoare la efectul de îmbătrânire prematură pe care îl are acţiunea substanţelor din ţigări, în special nicotina, asupra corpului nostru.
S-au făcut experimente în cadrul cărora mai multe perechi de gemeni au fost supuse unor teste. Acestea au demonstrat că, în proporţie covârşitoare, cei care nu au fumat în cel puţin ultimii cinci ani arată mai tineri decât fraţii lor fumători.
Astfel, gemenilor fumători le-au fost identificate riduri mai adânci, pungi sub ochi şi pete pe pilelea din jurul ochilor şi a buzelor. Aceleaşi efecte s-au dovedit a fi prezente şi în zonele gâtului şi a pieptului, pielea fiind vizibil mai îmbătrânită în cazul persoanelor care fumează.
De asemenea, pe lângă îmbătrânirea prematură, în cazul fumătorilor au fost identificate şi alte efecte negative precum îngălbenirea degetelor şi a dinţilor, subţierea firului de păr, capacitatea redusă de vindecare a rănilor, pierderea strălucirii naturale a pielii sau apariţia vergeturilor.
Există şi cazuri mai grave în care fumătorii s-au confruntat cu problema pierderii dinţilor, cataractă sau diferite tipuri de cancer, de la cel esofagian până la cel de piele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii