Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol - “Celebram trecutul, cladim viitorul”

ro

04 Aug, 2009 15:24 1633 Marime text

img_2896.jpgLa doar o lună de la celebrarea a 30 de ani de activitate a rafinăriei Petromidia, Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Quality Control, companii membre a Grupului Rompetrol,  au început pe 3 august, "Summer Internship 2009", un program de practică destinat studenţilor. Rompetrol derulează acest proiect începând din 2003,  iar dintre cei peste 250 de studenţi şi absolvenţi înscrişi în acest program, 75 au fost angajaţi în  cadrul Grupului.

Prezentată în acest an în cinci centre universitare, Constanţa, Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Ploieşti, această oportunitate oferită tinerilor a atras aplicaţiile a peste 2000 de studenţi, dintre care au fost selectaţi în urma interviurilor un număr de 26. De asemenea,  au fost urmărite, atât rezultatele şi implicarea candidaţilor pe perioada studiilor cât şi atitudinea acestora şi interesul pentru dezvoltarea unei cariere.

"Numărul foarte mare de aplicanţi ne demonstrează încă o dată că acest program este un succes, nu numai pentru noi ca angajator, cât mai ales pentru tinerii care primesc o şansă de a lucra înca de pe băncile facultăţii într-o companie multinaţională de renume. Obiectivele cheie ale acestui program sunt identificarea unor tineri talentaţi, familiarizarea acestora cu climatul organizaţional şi conceptele noastre de lucru şi mai ales transpunerea în practică a cunoştiinţelor teoretice acumulate în anii de studii. Doresc să subliniez că succesul programului se datorează şi colaborării excelente cu instituţiile de învăţămant care au înţeles importanţa unei astfel de şanse pentru studenţi. Pentru a rasplăti aceasta cooperare Rompetrol va premia şi anul acesta facultatea a caror studenţi vor avea rezultatele cele mai bune cu 50.000 de euro" a declarat Cristinela Budin, director Resurse Umane al Rompetrol Rafinare.

img_2824.jpgTimp de două luni cei 26 de studenţi, alături de îndrumătorii lor, oameni cu experienţă în domeniu care le vor oferi suportul, vor fi familiarizaţi cu fluxurile operaţionale din rafinărie, parcurgând toate etapele necesare pentru a înţelege structura de lucru, sistemele şi procedurile Rompetrol. La sfarşitul lunii septembrie cei mai buni dintre ei vor putea promova în etapa a doua, aceea de Trainee, care se va întinde pe o perioadă de 6 luni. Această etapă presupune implicarea participanţilor în activităţi practice de o complexitate progresivă, având stabilite sarcini precise şi obiective de performanţă.

Costurile aferente acestui program (salarii, cazare, transport) sunt suportate integral de către Grupul Rompetrol. Acest program vine să susţină strategia Grupului, privind atragerea şi reţinerea în organizaţie a tinerilor valoroşi, cu potenţial de dezvoltare şi astfel realizarea transferului de Know-How între generaţii şi dezvoltarea competenţelor în cadrul Grupului.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii