Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasca de Paste

ro

14 Apr, 2009 17:11 2931 Marime text
Ingrediente:

pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg. faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 gr. zahar, 200 gr. unt. Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 gr. stafide, 300 gr. zahar, sare


Mod de preparare:

Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smintina. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.

Sursa: http://www.retete-bune.com/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii