Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portocalele sunt extrem de benefice în cazul diabeticilor

ro

29 Nov, 2017 00:00 1897 Marime text
O portocală asigură 12,5% din necesarul zilnic de fibre, reducând astfel nivelul colesterolului și prevenind apariția aterosclerozei. Portocalele sunt extrem de benefice în cazul diabeticilor, zahărul natural din portocale, numit fructoză, previne creșterea nivelului de glucoză în sânge după masă. Funcționează și în cazul persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil, diminuând problemele cu constipația sau diareea, conform Agerpres.ro.
 
Portocala este un aliment eficient în remediul indigestiei cronice. Oferă liniște organelor digestive și suplimentează nutriția într-o formă de asimilare mult mai ușoară.
 
Un studiu publicat în British Journal of Nutrition informează că femeile care consumă 1/2 — 1 litru de suc de portocale, grepfrut sau mere în fiecare zi își reduc semnificativ riscul de a face pietre la rinichi. Sucul portocalelor reduce riscul formării calculilor renali și al instalării bolilor de rinichi.
 
Potrivit specialiștilor, un pahar cu suc de portocale pe zi previne apariția ulcerului gastric. De aceea, se recomandă o dietă cu alimente bogate în vitamina C pentru a împiedica dezvoltarea infecțiilor cu Helicobacter pylori (bacteria care ne îmbolnăvește stomacul).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii