Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA, pe urmele hoţilor de apă

ro

26 Jul, 2011 20:49 794 Marime text

RAJA, pe urmele hoţilor de apă

În cursul acestei zile, în urma unor verificari de rutina efectuate de echipele de control ale SC RAJA SA Constanta, în Piaţa Ovidiu, la Clubul Bellagio, s-a descoperit absenţa apometrului care înregistrează consumul de apă. Întrucât, potrivit legislaţiei în vigoare, demontarea neautorizată de SC RAJA SA a apometrului constituie contravenţie, s-a luat măsura debranşării Clubului Bellagio de la reţeaua stradală de apă. La faţa locului s-a întocmit proces verbal de constatare pentru un consum în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni de 14.600 mc de apă potabilă şi canal pe numele SC European Work SRL, administratorul clubului.
Un alt control desfăşurat astăzi la terasa Grill House, de pe bulevardul Mamaia nr. 165, a dus la descoperirea unui branşament ilegal, chiar din reţeaua stradală de apă, care alimenta un robinet de la bar şi unul în curtea terasei. La faţa locului s-a întocmit proces verbal de constatare pentru un consum în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni pentru 4.200 mc apă potabilă şi canalizare pe numele administratorului SC Pap Mamaia SRL, branşamentul ilegal a fost desfiinţat, iar locaţia a fost debranşată de la sistemul de alimentare cu apă. De asemenea, reprezentantul legal al societăţii se va alege cu plângere penală din partea SC RAJA SA.
La un control efectuat în staţiunea Mamaia, echipele de control ale SC RAJA SA au mai descoperit tot astăzi, la terasa Cafe del Mar, un branşament clandestin la reţeaua de apă potabilă. Întrucât societatea care administrează terasa, SC Malaga Club SRL, nu are contract cu RAJA, iar branşamentul s-a făcut fără aprobarea furnizorului de apă, şi în această situaţie s-a considerat că este vorba despre un furt de apă. La faţa locului s-a întocmit proces verbal de constatare pentru un consum în sistem pauşal pentru 1.500 mc apă potabilă şi canalizare pe numele administratorului SC Malaga Club SRL, branşamentul ilegal a fost desfiinţat, iar locaţia a fost debranşată de la sistemul de alimentare cu apă.
Tot în cursul zilei de astăzi, echipele de control ale SC RAJA SA Constanţa au efectuat verificări la SC Restaurant Dobrogea SRL din Medgidia, la două locaţii diferite: restaurantul-terasă Dobrogea şi hotelul Dobrogea. La ambele puncte s-au depistat branşamente ilegale la reţeaua de apă. La restaurantul Dobrogea s-a descoperit un branşament care alimenta trei robineţi de la bucătăria localului, iar la hotelul Dobrogea, un branşament care alimenta toate cele 19 camere. Pentru ambele locaţii s-au întocmit procese verbale de constatare pentru un consum în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni pentru 10.800 mc, respectiv 5.000 mc de apă potabilă şi canalizare, pe numele abonatului SC Restaurant Dobrogea SRL.
Pentru că, în conformitate cu Codul Penal, art.208 – 209, acţiunea de furt calificat se pedepseste cu închisoarea, SC RAJA SA va depune împotriva proprietarului Oprea Cornel o plângere penală pentru furt de apă.
Avertizăm încă o dată pe această cale toţi abonaţii, care trebuie să înţeleagă necesitatea respectării legalităţii în cazul alimentării cu apă potabilă şi canalizare, în caz contrar riscând plata în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni a serviciilor de furnizare apă potabilă şi canalizare, dar şi plângeri penale pentru furtul de apă.

Purtător de cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii