Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanta a obtinut certificatul SRAC 12.12.2008

ro

12 Dec, 2008 21:19 1190 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la RAJA Constanţa

În ultimii ani, preocuparea pentru calitate a evoluat remarcabil şi tot mai multe organizaţii din România care oferă servicii publice de alimentare cu apă şi de canalizare acordă o atenţie deosebită implementării şi menţinerii unui sistem de management al calităţii, în scopul creşterii satisfacţiei clientului (consumatorului), dar şi pentru funcţionarea eficace a unui sistem de management integrat al calităţii.

Conformitatea cu standardul este un numitor, un limbaj comun a mai multor entităţi, din toate domeniile. Managementul integrat al calităţii prin obţinerea certificatelor impuse de standardele internaţionale, reprezintă doar recunoaşterea viabilităţii şi rentabilităţii unei societăţi pe plan mondial.

În acest context, la nivelul S.C. RAJA S.A. Constanţa a apărut necesitatea stringentă a elaborării unei strategii şi politici în domeniul calităţii. Astfel, printr-o muncă susţinută şi laborioasă, începută în 2003, de către noua echipă managerială, s-a reuşit implementarea sistemului de management al calităţii. În octombrie 2004 s-a obţinut Certificatul ISO 9001:2000 eliberat de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii, certificat ce a venit ca o recunoaştere a muncii depuse în acest sens.

Eforturile nu s-au oprit însă, aici, societatea RAJA SA Constanţa reuşind şi implementarea sistemului de management de mediu, dar şi cel de sănătate şi securitatea muncii. În urma unei analize minuţioase efectuată de către o echipă de auditori ai organismului de certificare SRAC Bucureşti, SC RAJA SA a obţinut cele două certificate de mediu şi sănătate şi securitatea muncii, conform SR EN ISO 14001: 2005 şi OHSAS 18001: 1999, devenind prima societate la nivel naţional care a reuşit implementarea unui sistem de management integrat calitate - mediu -  sănătate şi securitate în muncă.

În această perioadă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat conceptul de „apă sigură" şi recomandă tuturor celor implicaţi în acest domeniu aplicarea principiilor internaţionale în producerea apei potabile.

Apa este esenţială pentru susţinerea vieţii şi o apă bună, certificată la cele mai înalte standarde trebuie să fie accesibilă tuturor consumatorilor.

În acest sens, S.C. RAJA S.A. Constanţa a luat decizia implementării şi aplicării sistemului de management al siguranţei alimentului, obţinând în urma unei muncii susţinute la nivelul tuturor componentelor şi compartimentelor societăţii, certificatul SRAC pentru standardul ISO 22000:2005, privind managementul siguranţei alimentului pentru apa produsă şi livrată tuturor consumatorilor. Acest nou certificat a fost obţinut pentru toate entităţile funcţionale ale societatii implicate în producerea şi distribuţia apei către consumatori. Astfel, S.C. RAJA S.A. Constanţa a reuşit implementarea unui sistem de management integrat siguranţa alimentului-calitate-mediu-securitate şi sănătate ocupaţională, conform celor mai noi standarde impuse de competivitatea agenţilor economici de profil la nivel mondial.

Toate aceste certificate reprezintă o recunoaştere a unui management de vârf, la toate nivelurile, aplicat la RAJA Constanţa, aducând societăţii o evoluţie permanentă şi o serie de avantaje: creşterea eficienţei, diminuarea pierderilor, controlul proceselor cheie, câştigarea de noi clienţi şi furnizori, dar şi creşterea satisfacţiei tuturor abonaţilor prin asigurarea unui produs de marcă recunoscut oficial la nivel internaţional.

 Purtător de cuvânt

Irina Oprea

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii