Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Branşament ilegal descoperit la restaurantul La Scoica

ro

20 Jul, 2011 22:30 1070 Marime text

Branşament ilegal descoperit la restaurantul La Scoica

În ciuda controalelor, a sancţiunilor mai mult decât usturătoare şi a plângerilor penale pentru furt de apă înaintate către instituţiile competente, există totuşi abonaţi care fără să se gândească măcar o secundă la implicaţii, continuă să fure apa prin branşamente ilegale sau prin intervenţia neautorizată asupra aparatelor de măsură. În cursul acestei zile, in urma unor verificari de rutina efectuate in jurul orei 16,00 de echipele de control ale SC RAJA SA Constanta, pe strada Aprod Purice, chiar in fata restaurantului La Scoica au fost descoperite doua bransamente ilegale prin care era alimentat localul. Unul dintre sistemele ilegale, sub forma unei ramificaţii din pexal şi furtun de cauciuc  care asigura alimentarea cu apă conducea spre subsolul cladiri,celalt, spre organizarea de santier din spatele restaurantului. Ambele bransamente au fost imediat desfiinţate de către lucrătorii societăţii. La faţa locului s-a întocmit un proces verbal de constatare pentru un consum în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni de 12.900 metri cubi apă potabilă şi canal pentru abonatul SC Lascu Bros SRL.
Pentru că în conformitate cu Codul Penal, art.208 – 209, acţiunea de furt calificat se pedepseste cu închisoarea, SC RAJA SA va depune împotriva proprietarului Stere Lascu o plângere penală pentru furt de apă.
Avertizăm încă o dată pe această cale toţi abonaţii, care trebuie să înţeleagă necesitatea respectării legalităţii în cazul alimentării cu apă potabilă şi canalizare, în caz contrar riscând plata în sistem pauşal şi retroactiv pe 18 luni a serviciilor de furnizare apă potabilă şi canalizare, dar şi plângeri penale pentru furtul de apă.

Purtător de cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii