Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanta a respins ca neintemeiata cererea formulata de 6 societati din Cernavoda

ro

14 Apr, 2009 15:23 1272 Marime text

14 aprilie 2009

Comunicat de presa

Tribunalul Constanta a respins ca neintemeiata cererea formulata de 6 societati comerciale  din Cernavoda privind suspendarea executarii actului administrativ constituit de HCL nr.58 adoptata de Consiliul local Cernavoda.

Consiliul local  Cernavoda a adoptat in luna septembrie a anului trecut  hotararea nr. 58,  prin care  interzicea accesul masinilor in zona centrala a orasului si propunea transformarea acesteia intr-o zona pietonala, de promenada pentru locuitorii orasului. Hotararea a fost aprobata de consilierii locali si acceptata de catre cetatenii orasului. Acest lucru s-a vazut  in urma unui sondaj de opinie  pe care Primaria l-a desfasurat in randul locuitorilor orasului. 77% dintre persoanele intervievate  considera ca interzicerea circulatiei masinilor in centrul orasului este benefica pentru toata lumea si  88 %  isi doresc ca  centrul orasului sa devina  un loc linistit de promenada, un loc de intalnire pentru tineri si varstnici, un loc lipsit de poluare.

In motivarea cererii de suspendare a actului administrativ, respectivele societati au reclamat faptul ca  le este afectata activitatea economica dar fara sa faca dovada prejudiciului, in conditiile  art. 1169 Codul Civil. De asemenea, reclamantele au sustinut ca  intampina dificultati in activitatea de aprovizionare, motiv neintemeiat, pentru ca prin aceeasi hotarare, administratia locala permite accesul masinilor care aprovizioneaza spatiile din zona centrala.
In actiunea de suspendare a unui act administrativ menit sa imbunatateasca viata cernavodenilor, nu s-au alaturat si ceilalti agenti economici din zona centrala aflati in numar mult mai mare. Acestia  au inteles avantajele unui centru pietonal pentru vadul comercial care se creaza.

Administratia locala va incepe in scurt timp lucrarile de modernizare a centrului orasului care constau in extinderea si modernizarea parcului central, reabilitarea sistemului de apa – canalizare, pavarea trotuarelor si aleilor.

Biroul de presa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii