Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele pentru refacerea falezei din Eforie Nord şi amenajarea unui parc în zona Cazino, Eforie Sud, aprobate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională S-E

ro

14 May, 2012 18:24 5494 Marime text
faleza_1.jpgDouă proiecte depuse în anii trecuţi de către Primăria Oraşului Eforie, care se referă la refacerea completă a promenadei turistice din Eforie Nord şi amenajarea unui parc în zona Cazino, Eforie Sud, au fost aprobate de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est şi vor fi demarate în perioada următoare.

Primul proiect se referă la refacerea aleii de promenadă dintre hotelurile Acapulco şi Belona, dar şi Aleea Belona din Eforie Nord. Lucrările vor avea ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observaţie şi supralărgire promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci şi mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video şi înlocuirea sistemului de iluminat ornamental.

faleza_2.jpgProiectul are o valoare totală de aproximativ 100 de miliarde de lei, iar contribuţia Primăriei Eforie este de numai 2 miliarde, restul finanţării fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata totală de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de execuţie de 12 luni.

Al doilea proiect se referă la amenajarea unui parc modern în zona Cazino, din Eforie Sud, proiectul fiind practic o completare a lucrărilor efectuate în ultimii ani de Primărie, pentru refacerea accesului pietonal pe plaja din Eforie Sud. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 30 de miliarde de lei, finanţarea fiind asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suprafaţa totală a terenului pe care se va realiza parcul este de 8.387,66 mp.

faleza_3.jpgPrimarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a menţionat că aprobarea celor două proiecte este o veste bună pentru Eforie şi că astfel se continuă o serie de investiţii demarate de Primărie în ultimii ani. „Avem depuse proiecte pentru fonduri europene nerambursabile de peste 400 de miliarde de lei. Aceste proiecte vizează mai multe domenii, precum infrastructura, energia regenerabilă, învăţământul local sau dezvoltarea turismului balnear şi au fost depuse în anii 2009, 2010 şi 2011. Este un semnal foarte bun pentru noi că se deblochează proiectele şi că putem continua lucrările pe care le-am început. Avem un un partener de încredere în actualul Guvern, şi sunt sigur că astfel vom avea şi mai multă susţinere pentru proiectele noastre", a declarat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.

faleza_4.jpgPentru demararea celor două proiecte din Eforie, în data de 17 mai va avea loc o vizită de teren din partea reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est (Organismului Intermediar al Programului Operaţional Regional) şi din partea reprezentanţilor Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional. După această etapă premergătoare implementării vor putea începe lucrările de refacere a falezei din Eforie Nord şi de amenajare a parcului din zona Cazino, Eforie Sud.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii