Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Primăria Orașului Eforie - ”Euforia Eforiei” - 5 zile de distracție și surprize în orașul Eforie - 12 august 2014

ro

12 Aug, 2014 11:37 1273 Marime text
Primăria Orașului Eforie continuă și în acest an o tradiție îndrăgită de turiștii și locuitorii din cele două stațiuni de pe litoral. În perioada 13-17 august vor fi organizate zilele orașului Eforie, denumite generic ”Euforia Eforiei”, un eveniment care aduce 5 zile de distracție și surprize pentru cei care aleg Eforie Nord și Eforie Sud drept destinații de vacanță.
 
Evenimentul include două concerte, cu muzică pe toate gusturile, urmate de focuri de artificii, în zilele de vineri (15 august) și sâmbătă (16 august), la Teatrele de Vară din Eforie Nord și Eforie Sud. Spectacolele vor fi precedate de parade de costume și demonstrații de lupte daco-romane, în cadrul unui festival istoric organizat în premieră la Eforie. Sâmbătă, 16 august, va fi organizat un concurs demonstrativ de atletism pe plaja din Eforie Nord, în cadrul căruia mai mulți campioni naționali la seniori și juniori se vor întrece într-o competiție de sărituri cu prăjina.
 
În fiecare din cele 5 zile ale manifestațiilor vor avea loc proiecții de film, la Cinematograful Perla din Eforie Nord, tematica acestora fiind diversitatea culturală și etnică din zona Dobrogei. Festivalul de film este organizat în premieră în Eforie, în parteneriat cu Direcția județeană a distribuției și exploatării filmelor Constanța. De asemenea, în perioada 13-17 august va fi organizat tradiționalul Târg de antichități, în Parcul central din Eforie Sud și vor avea loc o serie de spectacole pentru copii.
 
În cadrul evenimentului Euforia Eforiei vor fi promovate cele 4 resurse turistice, evidențiate în cadrul proiectului ”Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice destinaţiei turistice Eforie”, respectiv nămolul sapropelic, apa mării, bioclimatul marin și ansamblul de statui și monumente cultural-istorice.
 
Deschiderea oficială a evenimentului ”Euforia Eforiei” va avea loc miercuri, 13 august, la ora 11:00, la sediul Primăriei orașului Eforie, unde va fi organizată o conferință de presă alături de partenerii și invitații care și-au adus contribuția la organizarea zilelor orașului Eforie.
 
Programul evenimentului ”Euforia Eforiei”
 
Miercuri, 13 august, ora 11:00: Deschiderea evenimentului şi conferinţă de presă (Primăria Orașului Eforie)
 
Vineri, 15 august, ora 18:00: Festival Istoric, paradă de cosume şi demonstraţii de lupte daco-romane (Parcul Teatrului de vară, Eforie Nord)
 
Vineri, 15 august, ora 20:00: Concert urmat de focuri de artificii (Teatrul de Vară, Eforie Nord)
 
Sâmbătă, 16 august, ora 18:00: Festival Istoric, paradă de cosume şi demonstraţii de lupte daco-romane (Parcul Teatrului de vară, Eforie Sud)
 
Sâmbătă, 16 august, ora 20:00: Concert urmat de focuri de artificii (Teatrul de Vară, Eforie Sud)
 
Sâmbătă, 16 august, ora 16:00: Concurs demonstrativ atletism - sărituri cu prăjina pe plajă, susținute de campioni naționali la juniori și seniori și membri ai loturilor naționale (plaja Eforie Nord)
 
Sâmbătă - duminică, 16-17 august: Spectacole de muzică și dans pentru copii (plaja Eforie Nord, plaja Eforie Sud)
o 16 august, ora 10:00 – Plaja Eforie Nord
o 17 august, ora 10:00 – Plaja Eforie Sud
 
13-17 august: Târgul de antichităţi ”Antica” (Parcul central, Eforie Sud)
 
13-17 august: Proiecţii de film - diversitate culturală și etnică - ”Dobrogea sub clar de lună” (Cinema Perla - Eforie Nord):
o 13 august: "Nu sunt faimos dar sunt aromân”
o 14 august: "Tatăl meu și fiul meu” (film turcesc)
o 15 august: "Iubire elenă" (Geo Saizescu)
o 16 august: “Fiul" (2009, film rusesc)
o 17 august: seara tătarilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii