Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavodenii isi doresc un centru atractiv - 09.02.2009

ro

10 Feb, 2009 17:21 848 Marime text

9 februarie 2009
Comunicat de presa

· Cernavodenii isi doresc un centru atractiv

Primaria orasului Cernavoda a derulat saptamana trecuta un sondaj de opine in randul cetatenilor,  cu privire la avantajele/dezavantajele unui centru pietonal in oras.
Noua administratie locala a orasului a luat initiativa amenajarii zonei centrale a orasului si transformarea sa intr-un loc linistit de promenda, in care cernavodenii sa se plimbe linistiti. Initiativa  a fost aprobata in Consiliul local al orasului si a fost pusa in practica la sfarsitul anului trecut.

Esantionul ales pentru chestionare a fost de 500 de persoane  iar orasul a fost impartit in 4 zone ( Trust, Columbia, zona Centru si cartier Nord ).
La prima intrebare “ Considerati ca interzicerea circulatiei masinilor in centrul orasului este benefica” ?,  57 % dintre persoanele intervievate au raspuns “ pentru toata lumea “, 20% au raspuns “ pentru, copii, tineri, varstnici”; in timp ce 18% au raspuns “ pentru nimeni” si 5%  “nu stiu”.

La intrebarea “Ce avantaje prezinta un centru pietonal?” 88 %  au raspuns : un loc linistit de promenada, un loc de intalnire pentru tineri si varstnici, un loc lipsit de poluare, refacerea centrului istoric si doar 12 % au considerat ca centrul pietonal nu prezinta nici un avantaj

La intrebarea “Ce dezavantaje prezinta un centru pietonal?” 39 % au raspuns ca nici unul in timp ce 61 % dintre persoanele intervievate au raspuns ca exista unele dezavantaje legate de imposibilitatea parcarii in imediata apropiere a magazinelor si  restrictii in traversarea orasului.

La  intrebarea “Ce considerati ca predomina?”,  56 % dintre chestionati au raspuns ca predomina avantajele, 19% - dezavantajele, 15 % sunt egale iar 10% nu stiu.

Cernavodenii au fost consultati si cu privire la ceea ce isi doresc pentru centrul orasului. Astfel, 82 % au raspuns ca isi doresc ca centrul  sa se schimbe, devenind mai atractiv, 14 %  isi doresc sa ramana asa cum il stiu in ultimii ani iar 4 % nu stiu.

La ultima intrebare a chestionarului “Ce inseamna pentru dvs. un centru atractiv?”, 31% isi doresc mai multe spatii verzi, 27 % isi doresc locuri de joaca pentru copii, 17% vor magazine mai frumoase, 11% pista pentru rolleri, 14% cafenele stradale, mai multe locuri de parcare in vecinatatea centrului, reconditionarea si modernizarea cladirilor din centru. 

Rezultatele sondajului indica ca locuitorii Cernavodei isi doresc  ca orasul sa se schimbe, sa existe mai multe locuri de plimbare, de petrecere a timpului liber atat pentru copii si tineri cat si pentru adulti si varstnici. 
Proiectele de viitor ale administratiei locala arata ca zona centrala se va transforma intr-o zona asemanatoare oraselor europene. Peste putin timp, in aceasta zona vor incepe lucrarile de refacere a infrastructurii ( apa – canalizare, termie) care vor continua cu lucrari de asfaltare si dalare cu pavele, extinderea si amenajarea parcului central

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii